Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ζέρη

Αν έρχεστε από Ηγουμενίτσα, τότε λίγο πριν φτάσετε στην κεντρική διασταύρωση των Συβότων, θα δείτε πρώτη την ταμπέλα δεξιά σας που σας οδηγεί στην παραλία Ζέρη. Μέχρι ενός σημείου βέβαια γιατί ο ίδιος δρόμος οδηγεί και στις παραλίες ΔΕΗ και Γαλλικό Μόλο, γιαυτό να προσέχετε στις πινακίδες. Ευτυχώς η σήμανση στον δρόμο που οδηγεί στις παραλίες είναι πολύ καλή και σε κάθε διασταύρωση θα βρείτε πινακίδες που θα διευκολύνουν τη μετάβασή σας εκεί.

Η Ζέρη είναι μια ή μάλλον δυο παραλίες πολύ κοντά η μία στην άλλη που διακόπτονται από μερικά μέτρα βραχώδους ακτής. Πάνω από το βραχώδες αυτό κομμάτι και ανάμεσα στις δυο παραλίες βρίσκεται το συγκρότημα Torre a Mare με πισίνες, νεροτσουλήθρες, μπαρ και εστιατόριο. Από το ίδιο αυτό βραχώδες κομμάτι ξεκινάει και μια μικρή αποβάθρα για μικρά βαρκάκια την οποία, από ό,τι είδα, χρησιμοποιούν και τα παιδάκια για να κάνουν "βουτιές" στη θάλασσα.

Σε ότι αφορά τον γιαλό και τη θάλασσα, η παραλία της Ζέρης είναι μια αμμώδης ρηχή παραλία και γι' αυτό το λόγο τα νερά της δεν είναι κρύα. Προτιμάται από οικογένειες με παιδάκια, αν και τελευταία το σκηνικό έχει αλλάξει προς το πιο νεανικό στιλ, ιδίως στο δεξιό της τμήμα έξω από το Stavedo.


Αυτή η παραλία πριν μερικά χρόνια είχε μόνο το εστιατόριο Stavedo και τους χώρους της αδιαμόρφωτους. Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από τα παλιά, διαβάστε προηγούμενη ανάρτηση στο blog.

Σήμερα η παραλία είναι αγνώριστη. Το Stavedo έχει διαμορφώσει τους χώρους του με πράσινο ενώ έχει και beach bar που σερβίρει τους ξαπλωμένους κάτω από τις ομπρέλες πελάτες του οι οποίες εκτείνονται από τον χώρο με το γκαζόν μέχρι δίπλα από τη θάλασσα. Τη στιγμή που το επισκέφθηκα, η συνηθισμένη μουσική beat, που συναντά κανείς λίγο πολύ σε όλες τις παραλίες αυτού του στιλ, ακουγόταν αρκετά δυνατά.


Στο πίσω μέρος θα βρείτε και ντους και αποδυτήρια και βέβαια έναν μεγάλο άδειο χώρο όπου παρκάρουν όσοι επισκέπτονται την παραλία. Μόνο αυτή η πλευρά της παραλίας έχει χώρο για παρκάρισμα και εδώ σας οδηγούν και οι πινακίδες που γράφουν "Παραλία Ζέρη".


Το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο και προσεγμένο, αλλά οι ομπρέλες είναι τόσο πυκνά τοποθετημένες μεταξύ τους που, όταν κοιτάς από ψηλά, κρύβουν το πράσινο που υπάρχει από κάτω τους, όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία που είναι τραβηγμένη από το δρόμο λίγα μέτρα πριν μπεις στο πάρκινγκ του μαγαζιού.

Κάτω από τις ομπρέλες πάντως τα πράγματα είναι πολύ ευχάριστα, όπως βλέπετε και στην επόμενη εικόνα. Η τιμή του σετ ξαπλώστρες-ομπρέλα φέτος είναι 5 € ενώ σ' αυτήν δεν συμπεριλαμβάνεται ο φρέντο σας που στοιχίζει 2,50 €. Δηλαδή για ένα ζευγάρι με το καφεδάκι σύνολο 10 €

Για να πάτε στη διπλανή παραλία, χρησιμοποιείτε το μονοπατάκι λίγων μέτρων που ενώνει τις δυο παραλίες και περνάει πάνω από την αποβάθρα για μικρά σκάφη.


Στη διπλανή αριστερή παραλία το beach bar ανήκει στο ξενοδοχείο Syvota Gold. Ο χώρος έξω από το ξενοδοχείο είναι πολύ περιποιημένος με πράσινο και πλακόστρωτους διαδρόμους. Φαίνεται ήδη πάνω από τον δρόμο πριν φτάσετε στην παραλία, όπως βλέπετε και στην εικόνα στην αρχή του άρθρου.

Στην παραλία του Syvota Gold τα πράγματα είναι πιο ήσυχα από το Stavedo αλλά και οι ομπρέλες είναι λιγότερες εδώ. Οι τιμές σετ και καφέ κι εδώ είναι ίδιες με αυτές του Stavedo, όπως τις αναφέρω παραπάνω. Από ό,τι είδα, οι οικογένειες με τα παιδάκια φαίνεται να μετατοπίστηκαν προς το αριστερό κομμάτι της παραλίας, σε αντίθεση με παλιότερα.

Παρακάτω και ένα μικρό βίντεο που λόγω προβλήματος στον εξοπλισμό εκείνη τη μέρα δεν είναι κι από τα καλύτερα σε ποιότητα εικόνας.



Υπάρχει όμως ένα πολύ ωραίο βίντεο τραβηγμένο από ψηλά, από τον Νίκο Πελεφάντη, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε ΕΔΩ. Στο 18:17 δείχνει την παραλία Ζέρη από ψηλά.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

2 σχόλια:

  1. Ωραία παραλία και πλέον πολύ καλά διαμορφωμένη, καμία σχέση με παλιότερα (όπως περιγράφετε και σε παλιότερη ανάρτηση, τελικά απ οτι είδα ήταν ευχάριστη η έκπληξη σας καθως θυμάμαι στην παλιά ανάρτηση όταν είχα αφήσει σχόλιο ακόμα δεν ξέρατε τι σας περιμένει). Για όσους θέλουν να πάνε εκεί: πράγματι έχει αρκετές θέσεις πάρκγκινκ και μάλιστα υπο σκια στο Stavedo, ωστόσο εαν τον Αυγουστο και τα ΣΚ που επικρατεί το αδιαχώρητο δεν βρείτε εκεί πέρα πήγαίντε αλλού ή περιμέντε να αδειάσει καμία θέση και μην αφήσετε το αμάξι σας κάπου στον δρόμο στην άκρη πιο πριν διότι ο δρόμος αν και καλός βασικά, είναι όμως πολύ στενός και μετα βίας χωράνε 2 οχήματα ταυτόχρονα και δεν είναι λίγες οι φορές που στο σημείο που τοχετε αφήσει στην άκρη πανε να περάσουν δυο και "τρώνε" γωνίες απ το δικό σας αμάξι (τοχω πετύχει κανα 2 φορες να γίνεται). Κανα 2-3 σημεία υπάρχουν μόνο να χώσεις το αμάξι το μικρό κάπου καλά μέσα.

    Οι πινακίδες πάντως γράφουν εντός Συβότων, Stavedo και απο κάτω με μικρότερα γράμματα Παραλία Ζέρη. Αναφερόταν και στην παλιά ανάρτηση αυτό.

    Γενικά το θέμα με τα ονόματα των παραλιών πρέπει να προσεχθει σε όλα τα Παράλια της Ηπείρου όπως τότε που σας είχα επισημάνει σχετικά με τον Ορμο του Οδυσσεα που λέγεται και Σκαλα, καλο θα ήταν να ελεγε ισως και Σκαλα δίπλα. Ή κάποια μαγαζιά που δεν αναγράφουν καθολου το όνομα της παραλίας στην οποία βρίσκεται (κατι που για το Σταβεντο δεν ισχύει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως μεγάλες αλλαγές στα Σύβοτα. Είχα χρόνια να πάω γιατί είχα παρατήσει και το παλιό μου site, ένα φόρουμ σχετικά με τις παραλίες, του οποίου άλλαξα τη μορφή και έφτιαξα το παρόν με "μαγιά" από τότε.

    Τώρα τις πήρα όλες με τη σειρά. Μέσα στο καλοκαίρι θα ανανεωθούν όλες οι αναρτήσεις. Αρκετές για τα Σύβοτα μάλιστα τις επόμενες μέρες μιας και έχω ήδη το υλικό και τις σημειώσεις μου από την προχθεσινή επίσκεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK