Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Μέγα Ντράφι

Λίγο μετά την παραλία Μικρή Άμμο που είναι και η τελευταία των Συβότων, θα βρείτε κάποια πλατώματα στη δεξιά μεριά του δρόμου. Στο δεύτερο, αν θυμάμαι καλά, βγείτε για λίγο στην άκρη για να δείτε την παρακάτω εικόνα. Είναι η παραλία Μέγα Ντράφι, η πρώτη παραλία της Πέρδικας όπως αφήνουμε τα Σύβοτα με κατεύθυνση την Πάργα.

Λίγο πιο πέρα οι πινακίδες πάνω στο δρόμο θα σας καθοδηγήσουν εύκολα.

Με το που θα κατηφορίσετε τα πρώτα μέτρα του τσιμεντοστρωμένου δρόμου, θα δείτε ότι υπάρχει και χώρος για πάρκινγκ, αν ακολουθήσετε το αριστερό δρομάκι. Η μέρα και η ώρα που πήγα, αργά το απόγευμα, μου επέτρεψαν να παρακάμψω το πάρκινγκ και να πάρω το δεξιό δρομάκι που καταλήγει στην παραλία. Δε συνιστάται σε ώρες αιχμής όμως γιατί ο χώρος εκεί είναι μόνο για αναστροφή κι αν παρκάρετε στο πλάι του μπορεί να δημιουργήσετε μποτιλιάρισμα.

Την είχα παρεξηγήσει την παραλία ως τώρα. Βέβαια ήταν και ο χωματόδρομος παλιότερα που δυσκόλευε τα πράγματα, αλλά μου είχε δώσει την εντύπωση ότι μόνο πέτρες θα συναντούσα εκεί και γι' αυτό ευθύνονται περισσότερο οι μεγάλες κοτρόνες στις άκρες της που έφυγαν από το βουνό. Τα πράγματα από κοντά όμως ήταν πολύ πιο όμορφα.

Η καντίνα στους πρόποδες του βουνού, με... βεράντα και ένα πολύ σκιερό στέγαστρο σε προδιαθέτει για φραπεδάκι και αραλίκι συνδυάζοντας την αγκαλιά του βουνού με την ανοιχτή θάλασσα.

Μια ιδέα για τη θέα από τη βεράντα της καντίνας πήρατε ήδη από την πρώτη φωτογραφία. Μία ακόμα όμως δεν βλάπτει.
Οι ομπρέλες μπροστά της όμορφα τακτοποιημένες με κάποιους σανιδένιους διαδρόμους. Το σετ παραλίας στοιχίζει 5 ευρώ και ο καφές 2,50.

Η παραλία στο πίσω μέρος της έχει χοντρή άμμο, ενώ πλησιάζοντας προς τη θάλασσα το βοτσαλάκι υπερισχύει. Μέσα στο νερό, στα πρώτα βήματά σας θα συναντήσετε μεγάλες στρογγυλεμένες πέτρες, αλλά τα νερά βαθαίνουν γρήγορα, οπότε... το ρίχνετε στο κολύμπι.

Στα αριστερά υπάρχει ακόμα μία μικρή παραλία, αυτή που βλέπετε στο βάθος στην παρακάτω εικόνα, αλλά δεν επικοινωνεί με αυτήν εδώ. Ή θα πάτε κολυμπώντας, με μεγάλη προσοχή σε περίπτωση που έχει κύμα, ή θα πάρετε το μονοπατάκι πάνω από τον δρόμο.
Άλλη μια εικόνα της δεύτερης παραλίας. Η λήψη εδώ έγινε από απέναντι, ψηλά από τον δρόμο:
Αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο είναι η άγρια ομορφιά της, καθώς και η σκιασμένη βεράντα της καντίνας. Αξίζει μια επίσκεψη και ίσως συμφωνήσετε μαζί μου.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK