Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Κάμπινγκ Καλάμι

Kalami
Το Κάμπινγκ Καλάμι βρίσκεται εδώ πολλά χρόνια, έτσι τα δέντρα του είναι ψηλά και υπάρχει αρκετή φυσική σκιά. Η μικρή του παραλία επαρκεί ίσα ίσα για τους παραθεριστές του οπότε και η διαχείριση του κάμπινγκ δεν παραχωρεί θέσεις πάρκινγκ για τους επισκέπτες. Παλιότερα που το έκανε, γινόταν το αδιαχώρητο στην παραλία και οι πελάτες έκαναν παράπονα για τη φασαρία που δημιουργούνταν από τους επισκέπτες, οπότε μπήκε και πινακίδα στην είσοδο που σας προειδοποιεί να αφήσετε το αυτοκίνητό σας απ' έξω: "Είσοδος μόνο για διανυκτέρευση". Και ο χώρος απ' έξω είναι πολύ περιορισμένος για πάρκινγκ στην άκρη του δρόμου. Ακόμα και πεζοί να περάσετε, ο φύλακας της εισόδου θα σας ρωτήσει τι θέλετε. Εγώ είπα απλά ότι θέλω να δω τους χώρους και την παραλία και μου επιτράπηκε η είσοδος χωρίς περισσότερες εξηγήσεις. Αν πείτε ότι θέλετε να πάτε στην παραλία, θα σας υποδείξουν κάτι σκάλες που οδηγούν εκεί, από ό,τι μου είπαν, αλλά ξέχασα να τις εντοπίσω πού βρίσκονται ακριβώς. Θα σας βοηθήσει όμως σ' αυτό ο φύλακας πιστεύω.

Το κάμπινγκ από ότι είδα φιλοξενεί πάρα πολλούς ξένους. Είδα πολλά ιταλικά και γερμανικά αυτοκίνητα και τροχόσπιτα. Μόλις μπαίνετε, αφού προσπεράσετε κάποιους βοηθητικούς χώρους, θα αντικρίσετε το εστιατόριο το οποίο είναι μισοκρυμμένο από τα αναρριχητικά φυτά και τα λουλούδια που το περιβάλλουν.

Κατηφορίζοντας αντικρίζετε τη θάλασσα που ξεπροβάλλει πολύ όμορφη ανάμεσα από τα δέντρα. Το τελευταίο επίπεδο του κάμπινγκ είναι αρκετά υπερυψωμένο από την παραλία με την οποία χωρίζεται από έναν ψηλό τοίχο. Αυτοί που είναι σε αυτό το επίπεδο έχουν και την καλύτερη θέση, μιας και εκτός από την ωραία θέα, έχουν και την παραλία δίπλα τους.


Η παραλία είναι στρωμένη με ψηφίδα έξω, ενώ μέσα στο νερό μπορεί να συναντήσετε και χοντρότερα βότσαλα σε κάποια σημεία. Η θάλασσα όπως και ο έξω χώρος φαίνονταν καθαρά και το ωραίο είναι ότι σε αρκετά σημεία η σκιά των δέντρων έκανε περιττή τη χρήση της ομπρέλας. Δεν έκανα μπάνιο εδώ, μιας και ήρθα μόνο για μια φωτογραφική γνωριμία, αλλά από ό,τι είδα, τα νερά βαθαίνουν αρκετά ομαλά.



Το περιβάλλον ήταν πολύ ήσυχο γενικά, θα έλεγα γαλήνιο. Στην παραλία κάποιοι καθόταν στην καρεκλίτσα τους κάτω από τη σκιά των δέντρων και διάβαζαν το βιβλίο τους δίπλα στη θάλασσα. Γενικά το όλο σκηνικό σου έδινε μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης.

 Γενικά δε θα έλεγα ότι είναι η παραλία που θα επισκεπτόμουν ειδικά για μπάνιο,  αλλά αν ήμουν κατασκηνωτής και ήθελα να στήσω τη σκηνή μου ή το τροχόσπιτό μου στην περιοχή, θα έλεγα ότι θα άξιζε μια δοκιμή, ιδίως αν έβρισκα μια θέση στο τελευταίο επίπεδο πάνω ακριβώς από την παραλία.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK