Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Camping Nautilus

Το κάμπινγκ "Ναυτίλος"  είναι ένα κάμπιγκ γνωστό από τη δεκαετία του '80 ακόμα, αν και δεν είχε αρχίσει ακριβώς σαν κάμπινγκ τότε, αλλά σαν ιδιωτικός χώρος διακοπών μερικών μόνιμων Γιαννιωτών παραθεριστών.

Camping-Nautilus
Άποψη της παραλίας του κάμπινγκ από τον δρόμο.

Σαν κάμπινγκ είναι ένας πολύ καλά οργανωμένος χώρος, που λόγω της κλίσης του εδάφους είναι δομημένος σε ανισόπεδα διαζώματα. Κάθε διάζωμα πίσω του έχει το δρομάκι για την πρόσβαση των αυτοκινήτων και ένα τοιχάκι που στηρίζει το επόμενο ψηλότερο διάζωμα, ενώ στο μπροστινό μέρος του διαζώματος μπαίνουν οι σκηνές με το αυτοκίνητο παρκαρισμένο δίπλα και, μπροστά τους, από κάτω, ένα τοιχάκι που τα διαχωρίζει από το αμέσως επόμενο χαμηλότερο επίπεδο.

Αποτέλεσμα αυτής της διάταξης είναι η εύκολη πρόσβαση, αλλά και να μη σου δημιουργείται η αίσθηση του στριμώγματος, ότι ο γείτονας σου κλείνει τον "αέρα". Έτσι, όταν κάθεσαι στο μπροστινό μέρος του τροχόσπιτου νιώθεις ότι είσαι σε... μπαλκόνι! Στο κάμπινγκ πολλοί είναι μόνιμοι ενοικιαστές των χώρων και είναι εκεί κάθε χρόνο. Δεν είναι λίγοι αυτοί μάλιστα που είναι ξένοι παραθεριστές (από άλλα κράτη). Φαίνεται ότι κάτι έχουν βρει εδώ πέρα που δεν το αλλάζουν εύκολα.

Τα τοιχάκια που χωρίζουν τα διαζώματα καθώς και οι σκάλες επικοινωνίας μεταξύ τους είναι χτισμένα με πέτρα την οποία έχουν χρησιμοποιήσει και για το στρώσιμο αρκετών παράδρομων (πλακόστρωτα). Όλα αυτά δίνουν μια πολύ καλή εικόνα στον χώρο και είναι ένα στοιχείο που, σε συνδυασμό με τα ψηλά δέντρα, σε κάνουν να νιώθεις κοντά στη φύση.

Αρκετά για το κάμπινγκ όμως. Ας πάμε στην παραλία.

Για να επισκεφτείτε την παραλία του Ναυτίλου υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας είναι ακριβώς έξω από τη είσοδο του κάμπινγκ, να πάρετε το δρομάκι που πάει δεξιά (άσφαλτος) και να βγείτε στην παραλία που βρίσκεται λίγο πιο δεξιά από το κάμπινγκ όπου υπάρχει χώρος για μερικά αυτοκίνητα. Η είσοδος για την παραλία από κάτω είναι στο τέλος του δρόμου που είναι αδιέξοδος. Παρακάτω βλέπετε την παραλία που είναι κάτω από το εν λόγω αδιέξοδο δρομάκι - πάρκινγκ. Εδώ που τα λέμε είναι η ίδια παραλία που συνεχίζει και προς το κάμπινγκ,  απλά αυτό είναι το τέρμα δεξιό τμήμα της.

Ο άλλος τρόπος είναι να μπείτε μέσα στο κάμπινγκ και να ακολουθήσετε το αριστερό (ευθεία σχεδόν) δρομάκι, όπου μετά από λίγο θα δείτε ταμπέλα που λέει "Πάρκινγκ επισκεπτών" και από εκεί να κατεβείτε με τα πόδια στην παραλία κάπου 150 - 200 μ. απόσταση. Ακολουθείτε πάντα κατηφορική, δεξιά κατεύθυνση (πεζή), για να πάτε στο μεγαλύτερο τμήμα της που είναι και το πιο ενδιαφέρον. Αν και δοκίμασα τον πρώτο τρόπο πρόσβασης στην παραλία, τελικά κατέληξα στο δεύτερο μιας και επισκέφτηκα κάποιους φίλους που παραθερίζουν μόνιμα στο κάμπινγκ.

Κατηφορίζοντας δεξιά από το πάρκινγκ των επισκεπτών θα συναντήσετε αριστερά σας το πρώτο μικρό τμήμα της παραλίας,  όπου οι καταστάσεις είναι κάπως πιο πριβέ και προτιμάται από τους μόνιμους παραθεριστές του συγκροτήματος.

Συνεχίζοντας θα βρείτε σε αρκετά σημεία σκαλιά που οδηγούν προς τη θάλασσα αλλά εμείς ακολουθούμε το μονοπάτι που μας οδηγεί στο μεγαλύτερο - κύριο τμήμα της παραλίας

...για να αντικρίσετε τελικά την παρακάτω εικόνα στο τέλος του μονοπατιού.

Εδώ θα βρείτε ένα beach bar, χώρο για beach volley, ξαπλώστρες - ομπρέλες για νοίκιασμα καθώς και ένα καφέ εστιατόριο λίγο πιο πάνω. Μπορείτε όμως και να αράξετε κάτω από τη σκιά των ψηλών δέντρων, στα πέτρινα πεζούλια που υπάρχουν εκεί.

Ακριβώς από πάνω υπάρχουν και μικρότερα διαζώματα για το στήσιμο σκηνών .

Η παραλία είναι με βότσαλα και μικρές πέτρες όπως και ο βυθός λίγο πιο μέσα. Παρόλα αυτά την προτιμούν πολλοί που έρχονται ακόμα και από τη γειτονική Πλαταριά και ο λόγος είναι μάλλον τα πολύ καθαρά νερά της (η παραλία της Πλαταριάς έχει φύκια συνήθως). Δεν πήγα σωστά εξοπλισμένος και οι φωτογραφίες είναι από κινητό, ελπίζω όμως μαζί με τα γραφόμενα να δίνουν μια ικανοποιητική εικόνα του χώρου.



Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

1 σχόλιο:

  1. ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΤΗ ΕΧΩ ΜΟΝΙΜΟ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΝΑΥΤΙΛΟΣ.ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΦ' ΕΝΟΣ ΠΟΥ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΑΦ' ΕΤΕΡΟΥ ΔΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΣΥΧΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK