Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Γάτα

Gata
Μέχρι πριν από μερικά χρόνια σ' αυτήν την παραλία  πήγαινε κανείς μόνο πεζός από μονοπάτι ή με σκάφος από τη θάλασσα. Από ό,τι πληροφορήθηκα από τους ντόπιους η τοποθεσία ήταν έτοιμη να παραδοθεί σε πετρελαϊκή εταιρία για να εγκαταστήσει τις δεξαμενές της, αλλά την τελευταία στιγμή αυτό αποφεύχθηκε με πρωτοβουλία της τοπικής αρχής και μάλιστα ανοίχτηκε δρόμος ώστε να αξιοποιηθεί τουριστικά και να βρεθούν προ τετελεσμένων όσοι ήθελαν να την εκμεταλλευτούν διαφορετικά. Κάποιοι λένε ότι ακόμα εκκρεμεί η υπόθεση, αλλά από τη στιγμή που άρχισε ο κόσμος να πηγαίνει εκεί για μπάνιο, το βρίσκω απίθανο να τολμήσουν να την... εξαφανίσουν. Πιστεύω ότι η κίνηση για το άνοιγμα του δρόμου αποδείχτηκε πολύ έξυπνη τελικά.

Λοιπόν για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να προσέξετε ερχόμενοι από Ηγουμενίτσα στο σημείο που στα αριστερά σας υπάρχουν κάποιες σκαμμένες στροφές και έχει δημιουργηθεί ένας χώρος σαν νταμάρι, κάπου εκεί κοντά θα δείτε στο δεξί σας χέρι την παραπάνω πινακίδα που λέει απλά Beach και έχει μια ζωγραφισμένη γαλάζια γάτα.

Η απόσταση από την εθνική είναι πολύ μικρή. Σε ένα λεπτό θα έχετε φτάσει. Ο δρόμος δεν έχει ασφαλτοστρωθεί ακόμα, αλλά άκουσα ότι είναι μέσα στα άμεσα σχέδια. Στο τέλους του δρόμου υπάρχει ένα αρκετά ευρύχωρο πλάτωμα - πάρκινγκ που χωράει αρκετά αυτοκίνητα και στην άκρη του προς τη μεριά της θάλασσας μια καντίνα.

Από την καντίνα ξεκινάει και ο διάδρομος που καταλήγει στην παραλία μερικά μέτρα πιο κάτω.
Αυτό που κάνει αυτή την παραλία πολύ συμπαθητική είναι το μικρό της μέγεθος, τα μεγάλα άσπρα βότσαλα (οπτικά εννοώ), τα δέντρα δίπλα της και τα τραπεζάκια και οι ξαπλώστρες στη σκιά των δέντρων. Και η πιο σούπερ ομπρέλα δε φτάνει τη σκιά ενός δέντρου. Τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού, οι παραλίες με φυσική σκιά είναι ό,τι καλύτερο, κι αυτή εδώ είναι μία από αυτές. Θυμηθείτε την στον επόμενο καύσωνα.

Ο καντινιέρης το σκέφτηκε πρακτικά το θέμα. Τα τραπεζάκια με τις καρέκλες καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο και μπορούν να φιλοξενήσουν πολύ περισσότερο κόσμο από ό,τι οι ξαπλώστρες. Έτσι λοιπόν όπου υπήρχε φυσική σκιά, έβαλε μερικά τραπεζοκαθίσματα κάθε είδους!

Όπου δεν υπήρχε τέλεια σκιά, μπήκαν μερικές ομπρέλες και ξαπλώστρες. Ο καντινιέρης φαίνεται μερακλής, γιατί την τελευταία φορά που πήγα, σε αρκετά τραπέζια είχε απλώσει κάτω στο χώμα πλαστικό χλοοτάπητα ο οποίος δίνει μια πολύ πιο καλή αίσθηση στα γυμνά πόδια από ό,τι το καφέ χώμα, χωρίς να χαλάει τη φυσικότητα του περιβάλλοντος, γιατί πάνω του υπάρχουν και τα σκόρπια φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα δίνοντας στο τέλος μια πολύ ρεαλιστική αίσθηση.

Η παραλία έχει άσπρο χοντρό βότσαλο μέχρι και μέγεθος πατάτας έξω, αλλά και μεγαλύτερα μέσα στο νερό. Τα νερά βαθαίνουν σχετικά ομαλά, δεν είναι ρηχά αλλά φαίνονται πολύ καθαρά.

Πιστεύω να πήρατε μια ιδέα. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα μου άρεσε αυτή η μικρή παραλία, παρά τα μεγάλα της βότσαλα που δεν είναι και τόσο φιλικά στο περπάτημα όπως είναι η άμμος ή το ψιλό βοτσαλάκι.

Κάτι άλλο που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας όσοι έρχεστε από Εγνατία οδό και θέλετε να βουτήξετε κατευθείαν στη θάλασσα: Η παραλία Γάτα είναι η πιο κοντινή παραλία στην έξοδο της Εγνατίας!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK