Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΔΕΗ


Η παραλία ΔΕΗ είναι η πιο βόρεια παραλία των Συβότων. Το όνομά της θα καταλάβετε πού οφείλεται μόλις δείτε τον ψηλό πυλώνα της ΔΕΗ ακριβώς από πίσω στο βορειότερο σημείο της. Έχουμε 2017, αρκετά χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψη και αν και οι διαφορές είναι αρκετές, δε σου δίνουν την αίσθηση κάποιας μεγάλης αλλαγής.


Ακολουθώντας την ίδια διαδρομή για να πάτε και στην παραλία Ζέρη που αναφέρεται σε άλλο άρθρο, αντί να στρίψετε αριστερά, συνεχίζετε πιο βόρεια. Δεν απέχει πολύ από τη Ζέρη και οι ταμπέλες θα σας καθοδηγήσουν σωστά γιατί υπάρχουν σε κάθε διασταύρωση.


Το snak-bar, ανακαινισμένο, παραμένει, πάντα ανάμεσα στις ελιές, μόνο που τώρα πια τα αυτοκίνητα δεν κάνουν τον κύκλο του μαγαζιού γεμίζοντας σκόνη τους πελάτες του. Ο χώρος ανάμεσα στις ελιές είναι κατειλημμένος από διάσπαρτα τραπεζάκια κάτω από τη σκιά τους, όπου μπορείτε να απολαύσετε το φραπεδάκι σας. Επίσης δεν εντόπισα πουθενά στημένες σκηνές, όπως παλιότερα που υπήρχαν κάποιες στην άκρη του ελαιώνα.

Για το πάρκινγκ του αυτοκινήτου σας υπάρχει αρκετός χώρος, σκιασμένος μάλιστα, στις δύο πλευρές του μαγαζιού.

Το ίδιο το κατάστημα διαθέτει και ομπρέλες των οποίων η χρήση, όπως βλέπετε και στην ταμπέλα που είναι στην παραλία, στοιχίζει: η ξαπλώστρα 2,50 ευρώ το άτομο + 0,50 η ομπρέλα, ενώ ο καφές είναι εξτρά στα 2.50 ευρώ.

Η παραλία σε ένα μεγάλο τμήμα της διαχωρίζεται από τον ελαιώνα με ένα χαμηλό τοιχάκι που πιο πολύ χρησιμεύει για να συγκρατεί το χώμα του αλλά και το κύμα από τη θάλασσα. Σε κάποια σημεία το ύψος του τοίχου είναι αρκετά χαμηλό, ώστε μερικοί να το χρησιμοποιούν ως πεζούλι, ενώ σε άλλα η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με μερικά σκαλοπάτια.


Το κύριο χαρακτηριστικό της παραλίας είναι τα καθαρά της νερά και τα χοντρά βότσαλα τα οποία καταλαμβάνουν μεγάλο κομμάτι της. Θα βρείτε και κάποια σημεία με άμμο στον γιαλό, αλλά στην είσοδο στο νερό, μάλλον θα χρειαστεί να χορέψετε το ζεϊμπεκάκι σας μέχρι να βουτήξετε στο νερό, εκτός αν εντοπίσετε κάποιον καθαρό "διάδρομο" χωρίς βότσαλα.

Αν θέλετε μια παραλία με ένα πιο ήσυχο περιβάλλον κάπως αποκομμένο από τις δυνατές μουσικές των beach bar, με καθαρά νερά και δε σας ενοχλούν τα βότσαλά της, τότε ίσως βρείτε την παραλία της ΔΕΗ ενδιαφέρουσα.



Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK