Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Γαλλικός Μόλος


Η παραλία Γαλλικός Μόλος   των Συβότων είναι η πιο κοντινή παραλία στην κωμόπολη. Μπορεί να πάει κανείς και με τα πόδια με μονοπάτι που ξεκινάει από το δεξί μέρος του λιμανιού, μιας και η απόσταση είναι μόνο 200 μέτρα. Αν πάτε με το αυτοκίνητο, θα ακολουθήσετε το δρόμο προς τις παραλίες Ζέρη και ΔΕΗ μέχρι το σημείο που θα βρείτε την είσοδο για το πάρκινγκ του Palm Beach που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα και βέβαια θα περάσετε μέσα από τους χώρους του καταστήματος για να φθάσετε στην παραλία.



Εγώ ακολούθησα την άλλη είσοδο για την παραλία που βρίσκεται λίγο πιο πέρα. Εδώ όμως δεν υπάρχει χώρος για πάρκινγκ πέραν του ενός αυτοκινήτου ίσως. Από εδώ υπάρχει ένα μονοπατάκι που φθάνει στη δεξιά άκρη της παραλίας λίγα μέτρα παρακάτω.


Βέβαια στη δεξιά άκρη της παραλίας ο γιαλός είναι σχεδόν εξαφανισμένος λόγω ενός ψηλού πέτρινου τοίχου που φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Δε γνωρίζω το νομικό πλαίσιο για την περίπτωση, εξάλλου είναι δύσκολο να βγάλει κανείς άκρη, και σ' αυτό συμφωνεί και μία ανάρτηση του Συνήγορου Του Πολίτη σχετικά με την «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας», ότι δηλαδή η νομοθεσία για τις κατασκευές στον αιγιαλό φαίνεται να πάσχει σε πολλά σημεία αφήνοντας πολλά "παραθυράκια".


Η κοινή λογική λέει ότι κάτι τέτοιο δεν φαίνεται και τόσο εντάξει. Μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας ή αν γνωρίζετε το τι ισχύει, στα σχόλια κάτω από το μήνυμα.

Από τη μέση και πιο αριστερά τα πράγματα είναι πιο... ευρύχωρα. Το καφέ - μπαρ - εστιατόριο Palm Beach έχει αφήσει περισσότερο χώρο στην παραλία. Εκτός αυτού, εδώ δεν υπάρχει τοίχος πίσω της, παρά μόνο ένα φράχτης από πλέγμα με ανοίγματα προς την παραλία σε μερικά σημεία, ο οποίος, εδώ που τα λέμε, δεν κολακεύει ούτε το Palm Beach ούτε την παραλία.


Παλιότερα, από ό,τι θυμάμαι, οι ξαπλώστρες μέσα από τον φράχτη ήταν μόνο για πελάτες των ενοικιαζόμενων δωματίων της επιχείρησης. Σήμερα όμως ο χώρος χρησιμοποιείται από όλους τους πελάτες του καταστήματος, οπότε η παραμονή του φράχτη με το ατσάλινο πλέγμα, που ασχημαίνει το περιβάλλον, φαίνεται περιττή. Τα πιξάρια που σε κάποια σημεία παίζουν τον ρόλο φράχτη είναι πολύ πιο όμορφα και κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους ως διαχωριστικά από την παραλία.

 Οι χώροι του Palm Beach, μέσα από τον φράχτη, είναι πολύ όμορφοι, με πλακόστρωτους διαδρόμους, πράσινο και πολλά λουλούδια παντού, καθώς και δέντρα που προσφέρουν φυσική σκιά σε όσους απολαμβάνουν το καφεδάκι τους.


Μια από τις λίγες ευχάριστες εξαιρέσεις (για τα Σύβοτα) στην παραλία αυτή είναι ότι οι ξαπλώστρες δεν χρεώνονται εξτρά από το κατάστημα, αλλά πάνε μαζί με την τιμή του καφέ που είναι 2,50 ευρώ, υπερ-λογικότατη γι' αυτά που προσφέρει. Το δε κυκλικό μπαράκι, το οποίο δεν φωτογράφισα γιατί ήταν γεμάτο κόσμο εκείνη τη στιγμή, είναι κι αυτό καλαίσθητο, ενώ υπάρχουν και σημεία με στέγαστρα για σκιά. Για το μπαράκι όμως μπορείτε να πάρετε μια γεύση από μια παλιότερη ανάρτηση από την παρακάτω εικόνα.



Ο γιαλός είναι κάπως πιο αμμώδης στο κέντρο της, ενώ όσο απομακρυνόμαστε προς τα άκρα, τα βότσαλα διαφόρων μεγεθών έχουν τον κύριο λόγο. Στα πρώτα βήματά σας στο νερό θα συναντήσετε επίσης βότσαλα. Είναι μια σχετικά ρηχή παραλία μιας και τα νερά της βαθαίνουν ομαλά.


Στα υπέρ της παραλίας είναι το όμορφο περιβάλλον του Pam Beach και η κοντινή της απόσταση από το κέντρο - λιμάνι της κωμόπολης καθώς και οι παραχώρηση των ομπρελών μαζί με τον καφέ, πράγμα που μόνο σ' αυτήν την παραλία και στην Μέγα Άμμο το συνάντησα στα Σύβοτα. Σε όλες τις υπόλοιπες που ρώτησα, η τιμή του σετ παραλίας χρεωνόταν εξτρά.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK