Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Σύβοτα

Syvota    Τα Σύβοτα,  που πολλοί τα αναφέρουν ακόμα με το παλιό τους όνομα "Μούρτος", είναι πια μια μικρή κωμόπολη η οποία μετά την κατασκευή της Εγνατίας οδού εξελίσσεται ραγδαία, γιατί τα Σύβοτα είναι ο πιο κοντινός προορισμός για πολλές μαζεμένες παραλίες και καλή θάλασσα και γιατί απέχουν μόλις 25 χιλιόμετρα από το τέρμα της Εγνατίας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Για να το πω πιο απλά, εγώ περιμένω ότι όσο περνούν τα χρόνια θα βουλιάζουν από τον κόσμο.

     Πάρα πολλοί από τους μόνιμους κατοίκους ή τους ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων ή των μαγαζιών της περιοχής έλκουν την καταγωγή τους από τα Γιάννενα, από όπου τους έφερε η τύχη, κανονικά με κλήρωση, από έναν αναδασμό της γης που είχε γίνει πολλά χρόνια πριν για να βοηθήσει τους σεισμόπληκτους κατοίκους κάποιων χωριών των Ιωαννίνων. Τα Σύβοτα, όπως και την Πέρδικα πιο νότια, επισκέπτονται και πολλοί Γερμανοί λόγω των γνωριμιών τους με τους ντόπιους, που στα δύσκολα χρόνια είχαν μεταναστεύσει στη χώρα τους.

Σύβοτα. Άποψη από το λιμάνι, στον απέναντι πυκνοκατοικημένο λόφο.


    Τα Σύβοτα, που πριν από μια δεκαετία ήταν ακόμα χωριό, γνώρισαν μια πολύ γρήγορη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και οι ρυθμοί είναι αυξανόμενοι. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, μαγαζιά αλλά και υπηρεσίες και συνεχώς αυξάνονται.
    Αυτό που τραβάει πολλούς επισκέπτες στην περιοχή είναι οι πολλές μικρές παραλίες. Τουλάχιστον 7 κύριες με εύκολη πρόσβαση από το δρόμο και αρκετές ακόμα μικρότερες.

    Άποψη της περιοχής των Συβότων από ψηλά. Οι παραλία Μέγα Ντράφι νομίζω ότι ανήκε στον δήμο Πέρδικας, αλλά συμπεριλαμβάνεται εδώ γιατί βρίσκεται πιο κοντά στα Σύβοτα. Οι παραλίες έχουν η κάθε μία το δικό της ξεχωριστό θέμα στο blog μας.

Σύβοτα, άλλη μία άποψη του λιμανιού

    Φαίνεται ότι και οι άρχοντες του τόπου κατάλαβαν το τι θα επακολουθήσει και έχουν αρχίσει τις προετοιμασίες. Τα τελευταία χρόνια πλακοστρώθηκε και πεζοδρομήθηκε το λιμάνι και διαμορφώθηκε μια πλατεία με πράσινο δίπλα του. Τελευταία μάλιστα έγινε διαπλάτυνση του δρόμου που ενώνει τα Σύβοτα με την Πλαταριά και στρώθηκε νέος ασφαλτοτάπητας
    Στο λιμάνι θα βρείτε πολλά μαγαζιά, αλλά μπορείτε να νοικιάσετε και καραβάκι για τις γύρω παραλίες. Υπάρχει ακόμα και δρομολόγιο (όχι συχνό, ρωτήστε) για τη Λευκίμη της νότιας Κέρκυρας που βρίσκεται πολύ κοντά ή μπορείτε να πάρετε μέρος σε διάφορες μικρές κρουαζιέρες.
    Γενικά η περιοχή προσφέρει πολλές ευκαιρίες για αναψυχή και αξίζει σίγουρα να την επισκεφθείτε. Πάνω από 10 παραλίες, δεν μπορεί! κάποια θα βρείτε να σας αρέσει!

Αν θέλετε να διαβάσετε εμπειρίες από τον γύρω των Συβότων με βαρκάκι, διαβάστε το άρθρο για τη Μεγάλη Σπηλιά.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK