Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Κόκκινος Βράχος

Kokkinos Vrahos


Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στον Κόκκινο Βράχο. Νεότερη ανάρτηση του 2020 βρείτε εδώ:
 

Κινούμενοι από Ηγουμενίτσα προς Πρέβεζα, σε λιγότερο από 10 χιλιόμετρα απόσταση από το τέλος της Εγνατίας θα βρείτε την παραλία "Κόκκινος Βράχος". 

Ο χώρος για πάρκινγκ είναι περιορισμένος και θα δυσκολευτείτε να βρείτε θέση τις δύσκολες ώρες και μέρες, ιδίως στην υψηλή σεζόν. Οι λιγοστές θέσεις βρίσκονται ακριβώς πάνω από το υπαίθριο μαγαζί, και εφόσον βρείτε εκεί να παρκάρετε, δε θα χρειαστεί να περπατήσετε καθόλου.

Βλέποντας το χρώμα των πετρών του τοίχου του πάρκινγκ, αλλά και των πλακόστρωτων του μαγαζιού με την ροζ απόχρωση, γίνεται εύκολα κατανοητό πού οφείλει το όνομά της η παραλία.


Το παραθαλάσσιο μαγαζί (μία ημι-πρόσκαιρη ανοιχτή κατασκευή - μπαρ και όχι κανονικό οίκημα) βρίσκεται στη βάση μιας μίνι χερσονήσου με δύο επίσης μίνι παραλίες δεξιά και αριστερά από αυτό. Οι παραλίες μπορεί να μην κερδίζουν εύσημα για το γιαλό τους, μιας και είναι τεχνητός με ψηφίδα, αλλά το περιβάλλον είναι πολύ ευχάριστο για καφέ - αναψυκτικό αλλά και ποτό το βράδυ, χωρίς να αποκλείουμε και το κολύμπι βέβαια.

Μπάνιο έκανα στην αριστερή παραλία η οποία είναι στρωμένη με ψηφίδα στην άκρη, χωρίς αυτό να ενοχλεί ιδιαίτερα. Ο βυθός μέσα είχε βότσαλα αλλά ήταν και καθαρός σε αρκετά σημεία. Παρόμοια περίπου είναι και η δεξιά παραλία με μικρές διαφορές.

Οι δύο παραλίες διαχωρίζονται από τη μικρή χερσόνησο, αλλά μπορεί να πάει κανείς και κολυμπώντας, όχι όμως όταν έχει κύμα, γιατί θα χρειαστεί να περάσετε στην άκρη της, η οποία έχει βράχια και πέτρες εκεί που ενώνεται με τη θάλασσα.


Τα τραπεζοκαθίσματα φτάνουν μέχρι την άκρη της μίνι χερσονήσου, αλλά τα περισσότερα είναι σκορπισμένα ανάμεσα στη σκιά των ελαιόδεντρων και των ψάθινων ομπρελών. Το πάντρεμα του φυσικού με το ανθρωπογενές περιβάλλον είναι αρκετά επιτυχημένο και δημιουργεί μια ευχάριστη διάθεση. Για την ώρα το βάζω number 1 για καφέ μαζί με το Νικόπολις Κλαμπ (Κανάλι Πρέβεζας) γιατί καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα.

Δε θα δυσκολευτείτε καθόλου να βρείτε τη γωνιά που σας ταιριάζει (αρκεί να υπάρχει ελεύθερη), γιατί τέτοιες υπάρχουν πολλές και με διαφορετικά χαρακτηριστικά: δίπλα στη θάλασσα, στη σκιά, πάνω από την παραλία, στο μπαρ, στην άκρη της "μύτης" κτλ. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που θα θελήσετε να ξαναπάτε.
Έχω πιει το φρέντο μου και στην "μύτη" της χερσονήσου, κάτω από ομπρέλα, αλλά και στη σκιά των δέντρων και ήταν το ίδιο ευχάριστα και τα δύο.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος6/8/23 15:22

    Φοβερή παραλία με πεντακάθαρο νερό αλλά..... ξαπλώστρες φτάνουν ος το νερό..... Ούτε μισό μέτρο για να βάλεις πετσέτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK