Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Καραβοστάσι

Για να πάτε στο Καραβοστάσι , ακολουθείτε τις πινακίδες που θα βρείτε κάτω από την Πέρδικα στον δρόμο από Σύβοτα προς Πάργα, μέχρι τη διακλάδωση που βλέπετε παρακάτω γεμάτη με πινακίδες. Κάπου ανάμεσα σε όλες αυτές τις πινακίδες που διαφημίζουν ξενοδοχεία, δωμάτια και διάφορα μαγαζιά της παραλίας, υπάρχει και μία επίσημη πινακίδα που γράφει "Καραβοστάσι" και δείχνει αριστερά. Ακολουθήστε τον δρόμο μέχρι το τέρμα του. Μην μπερδευτείτε: Ευθεία πάει για Αρίλα και Σταυρολιμένα.
Εδώ πρέπει να πω ότι για όσους έρχονται από Πάργα, υπάρχει κι άλλος δρόμος τον οποίο θα συναντήσετε πρώτο. Θα δείτε τις πινακίδες, αλλά δεν έχω πάει από εκεί και δεν ξέρω την κατάστασή του.

Το Καραβοστάσι είναι η μεγαλύτερη παραλία της περιοχής της Πέρδικας. Βέβαια το μήκος μπορεί να είναι περίπου όσο και στον γειτονικό Αρίλα, αλλά σε αμμουδιά... είναι όσο πολλές άλλες μαζί! Στο βάθος βλέπουμε το ξενοδοχείο Regina Mare το οποίο, όπως και το Preveza Beach, έπεσε επίσης θύμα της κρίσης και έχει μερικά χρόνια κλειστό τώρα.

Η παραλία είναι πάνω από 600 μ. μήκος και μέχρι και 90 μ. πλάτος! Μιλάμε για στρέμματα άμμου! Ο δρόμος φτάνει μέχρι την παραλία, εκεί που αρχίζει η αμμουδιά και στη συνέχεια συνεχίζει παράλληλα με τη θάλασσα σε απόσταση περίπου 100 μ. απ' αυτή. Η παραλία πήρε και "Γαλάζια Σημαία" φέτος διαθέτοντας όλες τις απαραίτητες υποδομές, όπως δείχνουν και οι ενημερωτικές πινακίδες.

Εδώ η άμμος είναι χοντρή, αυτή που ξεκολλάει εύκολα από το δέρμα, και τα νερά είναι βαθιά. Στο 3-4 βήμα κιόλας δεν πατώνεις! Κι εδώ το κύμα δεν είναι ασυνήθιστο τα απογεύματα και τα νερά θυμίζουν αρκετά αυτά των δυτικών παραλίων της Λευκάδας με το ανοιχτογάλαζο χρώμα. Αυτός είναι και ένας από τους κυριότερους λόγους που είναι η αγαπημένη παραλία για πολλούς.

Το πρώτο μαγαζί που θα βρείτε, αν συνεχίσετε ευθεία μέχρι να αντικρίσετε θάλασσα, είναι η ταβέρνα "Το περιβόλι". Το πιο παραδοσιακό θα έλεγα, αν το συγκρίνουμε με τα υπόλοιπα που ακολουθούν στη συνέχεια.

Ρώτησα για το καθεστώς ομπρέλας στην παραλία. 6 ευρώ το σετ ήταν η απάντηση, και για να φτάσετε μέχρι τις ομπρέλες, υπάρχει σανιδένιος διάδρομος πάνω στην άμμο. Οι σανιδένιοι διάδρομοι από τον δρόμο μέχρι την παραλία είναι κάτι που συναντάμε λίγο πολύ σε όλα τα μαγαζιά της παραλίας. Είναι και το μεγάλο πλάτος της, βλέπεις!

Το μαγαζί πάντως έχει ωραία σκιά, γιατί εκτός από το στέγαστρο είναι και τα πλατάνια από πάνω του. Πρέπει να πω ότι σ' αυτό το σημείο εκβάλει ένα μικρό ποταμάκι στην παραλία, έτσι εξηγείται και η ύπαρξη των πλάτανων.

Ας συνεχίσουμε λιγάκι στα μαγαζιά της παραλίας. Πρέπει να πω ότι σε όλα τα υπόλοιπα που ρώτησα, η ομπρέλα δεν χρεώνεται εξτρά αλλά πάει μαζί με τον καφέ σας, με ελάχιστη κατανάλωση τα 3 - 3,50 ευρώ. Αυτό ισχύει για τα σταθερά μαγαζιά που είναι δίπλα στον δρόμο και αναφέρω στη συνέχεια.

Υπάρχουν όμως και σκέτοι "ομπρελάδες" στην παραλία, που από ότι είδα δεν έχουν κάποια καντίνα, οπότε το θεωρώ σίγουρο ότι εκεί το σετ πληρώνεται. Άρα, για σιγουριά, ρωτήστε πριν ρίξετε την ξάπλα σας.
Σε κάποια σημεία η άμμος γίνεται χώμα που σχηματίζει ένα χαμηλό γήλοφο που κρύβει την παραλία από τον δρόμο. Πινακίδες για την καθαριότητα θα δείτε σε πολλά σημεία της παραλίας. Είναι μέσα στους όρους της γαλάζιας σημαίας εξάλλου.

Το επόμενο είναι το Coralli και όπως λέει η πινακίδα του είναι "Hotel, Restaurant & Pool Bar". Περιποιημένο με χώρους πρασίνου...

και μια ωραία πισίνα στην αυλή του ή μάλλον για την ακρίβεια μία μεγάλη και δύο μικρότερες για πλατσουρίσματα.

στην παραλία στέγαστρο ή ομπρέλες που προσφέρονται μαζί με τον καφέ στους παραλιακούς πελάτες του.

Πιο κάτω παρεμβάλλεται μια καντίνα ανάμεσα στα μαγαζιά. Απέναντι περίπου βρίσκεται και ένας από τους πύργους του ναυαγοσώστη. Ο ναυαγοσώστης ήταν εκεί και πιάσαμε λίγο κουβεντούλα. Ευτυχώς τα πράγματα είναι ήσυχα γενικά και ο κόσμος προσέχει. Η βάρκα του από κάτω πάντως έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

Συνεχίζουμε στο επόμενο μαγαζί, το "Nemo". Κι αυτό περιποιημένο και με ένα "παράρτημα" σε στιλ beach bar δίπλα στον δρόμο και τραπεζάκια κάτω από τη σκιά μιας συστάδας πλάτανων.

με χώρους πρασίνου όμορφα διαμορφωμένους και πισίνα επίσης...

όπως διαφημίζουν και οι πινακίδες στην παραλία, οι παροχές του είναι μπόλικες:

Οι μεγάλοι χώροι πρασίνου, ο σανιδένιος διάδρομος και τα δύο φοινικοειδή δέντρα δίνουν μια πολύ ωραία θέα από την αυλή του προς τη θάλασσα.

Το επόμενο στη σειρά, που φαίνεται να 'ναι και το τελευταίο (αλλά δεν είναι), το "Blue Bay" το οποίο αυτοσυστήνεται ως "Pool Bar Restaurant".

Εδώ δεν περίσσεψε πολύς χώρος για πράσινο, έχει όμως διπλή πισίνα
Για το καθεστώς της ομπρέλας, το γράφουν καθαρά οι πινακίδες:

Είπα ότι δεν είναι το τελευταίο, γιατί δίπλα του, εκεί που το παράλληλο με την παραλία τμήμα του δρόμου τελειώνει, υπάρχει ακόμα ένα, το Mango, χωρίς πισίνα όμως αυτή τη φορά.

Υπάρχει όμως και μία ταβέρνα εκτός δρόμου, η "Σκάλα Καραβοστάσι" στην πλαγιά που βρίσκετια στα αριστερά της παραλίας. Για να πάτε εκεί, υπάρχει και δρόμος για αυτοκίνητο αλλά μπορείτε να ανεβείτε και τα φαρδιά σκαλοπάτια που βλέπετε στην εικόνα.
Από εδώ η θέα στην παραλία είναι πολύ όμορφη και αποτελεί μια καλή επιλογή για φαγητό, μιας και οι τιμές είναι λογικές και η κουζίνα καλή. Έχω καθίσει μερικές φορές εκεί για φαγητό.
Στη συνέχεια ο δρόμος συνεχίζει για λίγο κάθετα από την παραλία και στρίβει ξανά αριστερά για να πάει στο πίσω κομμάτι όπου υπάρχουν κάποια ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Εδώ υπάρχει και ένα μίνι μάρκετ. Μάλλον ένα "παραλιακό" μίνι μάρκετ, το οποίο σημαίνει ότι εκτός από τα συνηθισμένα, θα βρείτε σωσίβια, μαγιό, σαγιονάρες, μπάλες, γυαλιά ηλίου και ό,τι άλλο σχετικό με την παραλία και τη θάλασσα.

Ο δρόμος που βλέπετε να συνεχίζει ευθεία δίπλα από το μίνι μάρκετ οδηγεί στην πιο απομακρυσμένη παραλία της Πέρδικας, στο Πράπα Μάλι. Έκανα μια φιλότιμη προσπάθεια να την επισκεφθώ, αλλά λίγο πιο πέρα ο δρόμος "αγρίεψε" πολύ με πέτρες "φυτεμένες" να προεξέχουν εδώ κι εκεί. Το άφησα για άλλη φορά να την επισκεφθώ με κάποιο άλλο μέσον. Εκτός αν φτιάξουν τον δρόμο μέχρι τότε, που χλομό το βλέπω.
Κράτησα το πιο δροσερό κομμάτι του βίντεο για το τέλος. Ιδανικό για τις μέρες με καύσωνα.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK