Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Αγία Παρασκευή

Κρατώντας την "Καποδιστριακή" διοικητική διαίρεση σύμφωνα με την οποία υπήρχε ξεχωριστή Κοινότητα Πέρδικας και ξεχωριστός Δήμος Συβότων (τώρα είναι όλα Δήμος Ηγουμενίτσας), η τελευταία παραλία των Συβότων είναι η Μικρή Άμμος. Από εκεί και κάτω οι παραλίες ανήκαν στην Πέρδικα. Για λόγους ομαδοποίησης των παραλιών ανά περιοχή, κρατάω αυτόν τον παλιότερο διαχωρισμό.

Κατηφορίζοντας λοιπόν από τα Σύβοτα νότια προς την Πέρδικα, η πρώτη παραλία της Πέρδικας που συναντάτε είναι το Μέγα Ντράφι. Συνεχίζοντας πιο κάτω θα βρείτε πάνω στο δρόμο τις πινακίδες που σας οδηγούν στην παραλία της Αγίας Παρασκευής, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη διασταύρωση, λίγο μετά την παραλία Καμίνι που θα προσπεράσετε κολλητά στον δρόμο.
Η Παραλία της Αγίας Παρασκευής πήρε το όνομά της από το εκκλησάκι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα της, όπως φαίνεται και στην πρώτη εικόνα. Αυτό που κάνει την παραλία ξεχωριστή είναι το μικρό ακατοίκητο αλλά κατάφυτο νησάκι απέναντι από την παραλία, όπου σταματάει το μάτι μας.

Στο νησάκι μπορεί να πάει κανείς κολυμπώντας, αρκεί να προσέξει τα ρεύματα που δημιουργούνται μερικές φορές στο πέρασμα, για να μην καταλήξει στα ανοιχτά χωρίς να το καταλάβει. Ο βυθός, ιδίως προς το κέντρο της παραλίας, είναι πεντακάθαρος, όπως βλέπετε και στο παρακάτω βιντεάκι που ανέβασε στο youtube κάποιος παραθεριστής που κολύμπησε απέναντι.

Δε συστήνεται για αρχάριους κολυμβητές γιατί η απόσταση από το πιο κοντινό σημείο είναι γύρω στα 150 μέτρα.
Χώρος για πάρκινγκ υπάρχει στην αρχή της παραλίας, δεξιά μόλις κατεβείτε την κατηφόρα δίπλα από το εκκλησάκι, αλλά τις ημέρες με τον πολύ κόσμο είναι ανεπαρκής.

Σε ό,τι αφορά στον γιαλό, η παραλία προσφέρει διαφορετικές διαβαθμίσεις αρχίζοντας με χοντρά βότσαλα στην αρχή ενώ γίνεται πιο αμμώδης όσο πλησιάζουμε το κέντρο και προς τα δεξιά της.
Τα τελευταία χρόνια η παραλία αναπτύσσεται συνεχώς και βλέπουμε πολλές νέες κατασκευές Το πρώτο μαγαζί που θα συναντήσετε, δίπλα στο πάρκινγκ στην αρχή της παραλίας, και το παλιότερο από ό,τι θυμάμαι, είναι το "Νησάκι", το οποίο έχει όμορφους διαμορφωμένους χώρους πρασίνου...
...και σκέπαστρο με καρέκλες ακριβώς δίπλα στην παραλία. Το κατάστημα σερβίρει και στην παραλία βέβαια όπου οι ομπρέλες κοστίζουν 5 ευρώ το σετ και ο καφές 3 ευρώ.
Το επόμενο που ήταν ήδη ανοιχτό, αρχές καλοκαιριού ήταν στο τέλος της παραλίας μετά τη δεξιά στροφή, το καφέ-εστιατόριο "Elaia Plus", το οποίο εκτείνεται σε επίπεδα με επίσης πολύ όμορφα διαμορφωμένους χώρους πρασίνου και πέτρινα πλακόστρωτα και σκάλες.
Εδώ οι ομπρέλες στοιχίζουν το σετ 5 ευρώ και ο καφές 3,50.
Σ' αυτό το σημείο η παραλία είναι κάπως πιο ήσυχη συνήθως μιας και τέρμα δεξιά δεν υπάρχουν ομπρέλες στην παραλία.

Εκτός από τα δύο παραπάνω μαγαζιά που ανέφερα, στο ενδιάμεσο υπάρχουν δύο συγκροτήματα πολυτελών ενοικιαζόμενων δωματίων.
Το δεύτερο άρχισε μόλις φέτος τη λειτουργία του και έχει και πισίνα στην καφετέρια από κάτω (βλ. βίντεο στο τέλος του άρθρου).
Μιας και στο προηγούμενο το βίντεο τραβήχτηκε σούρουπο, την επισκέφθηκα ξανά ημέρα. Μέσα σε έναν μήνα η μεσαία επιχείρηση ήταν τελειωμένη ήδη με την πισίνα και τις ομπρέλες της απ' έξω στην παραλία.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK