Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Αρίλας

Η παραλίας Αρίλας είναι γνωστή από πολύ παλιά στους παραθεριστές. Εκτός του ότι ήταν από τις πρώτες κύριες παραλίες της Πέρδικας που απέκτησε ασφάλτινη πρόσβαση, έχει και το λιμανάκι της για μικρά σκάφη και ψαροκάικα.

Πινακίδες που σας οδηγούν εκεί θα βρείτε ήδη στον δρόμο Σύβοτα - Πάργας που περνάει κάτω από την Πέρδικα. Η πορεία μέχρι ενός σημείου είναι κοινή με αυτήν που θα ακολουθήσετε να πάτε στην άλλη μεγάλη παραλία της Πέρδικας, στο Καραβοστάσι, απλά για το Καραβοστάσι θα στρίψετε αριστερά ενώ για τον Αρίλα θα συνεχίσετε ευθεία. Υπάρχουν πινακίδες στη διασταύρωση.

Πλησιάζοντας προς την παραλία θα δείτε διάφορα δρομάκια που στρίβουν δεξιά. Τα 2 τελευταία, εκεί κοντά προς το τέλος της διαδρομής, οδηγούν στην παραλία. Χώρος για στάθμευση υπάρχει σε αρκετά σημεία πίσω από τα μαγαζιά της.

Αν δεν στρίψετε σε κανένα από τα δρομάκια και συνεχίστε ευθεία, θα βγείτε στο λιμανάκι.

Τα μαγαζιά της παραλίας βασικά είναι τρία: Αριστερά, δεξιά και κέντρο. Επισκέφθηκα το κεντρικό (ταβέρνα - καφέ) και κάθισα για ένα καφεδάκι στις καρέκλες με το σκέπαστρο, πάνω ακριβώς από το κέντρο της παραλίας.

Η παραλία δεν είναι και μικρή. Ξεπερνάει κατά πολύ το μισό χιλιόμετρο! Τα νερά της είναι πολύ ρηχά κι αυτός είναι και ο λόγος που είναι περισσότερο αγαπητή από τις οικογένειες με μικρά παιδάκια. Εδώ τα παιδάκια πλατσουρίζουν χωρίς κίνδυνο. Βέβαια η επίβλεψη είναι πάντα απαραίτητη. Το πόσο ρηχά είναι, το διαπιστώνετε εύκολα από τις εικόνες αλλά και το βίντεο πιο κάτω.

Στο κεντρικό μαγαζί που ρώτησα, οι ομπρέλες στην παραλία πάνε μαζί με το καφεδάκι σας. Δεν υπάρχει εξτρά χρέωση.
Το ίδιο σχετικά με τις ομπρέλες ισχύει και για το δεξί τμήμα της παραλίας. Ακόμα πιο δεξιά τα πράγματα είναι πιο ήσυχα, χωρίς ενοικιαζόμενες ομπρέλες.

Δεν ρώτησα στο αριστερό κομμάτι. Όπως με πληροφόρησαν, σ' αυτό υπάρχει εξτρά χρέωση με 5 € το σετ. Ρωτήστε όμως για σιγουριά, γιατί αυτά τα πράγματα αλλάζουν και ανάλογα με την εποχή.

Η παραλία είναι αμμώδης και η άμμος είναι πολύ ψιλή. Το ίδιο ισχύει και μέσα στο νερό, αν και υπάρχουν και κάποια σημεία με λίγα βοτσαλάκια κατά την είσοδο στο νερό.

Ο Αρίλας είναι διαρκώς αναπτυσσόμενος τα τελευταία χρόνια. Οι διαφορές στην παραλία δεν είναι τόσο εμφανείς, πιο πάνω όμως στην πλαγιά του βουνού έχουν χτιστεί πολλά μικρά συγκροτήματα ή μεμονωμένες κατοικίες με ενοικιαζόμενα δωμάτια.
 Και το βιντεάκι μας:


Και ένα από το Youtube με πτήση από ψηλά. Τα εύσημα στον NetPlanet Greece


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

5 σχόλια:

  1. ... Επισκέφτηκα την παραλία του Αρίλα το 3ημερο του Αγ. Πνεύματος 2019. Το σετ ομπρέλα - ξαπλώστρες είναι πλέον 6€ και ο καφές είναι extra! Επίσης δεν λειτουργούν καθόλου τα ντουζ στην παραλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για την πληροφορία. Εννοείς στο μαγαζί που ανέφερα παραπάνω και πριν έκανε 5 € τώρα είναι 6 ή το καθιέρωσαν όλα τα μαγαζιά της παραλίας;

      Διαγραφή
    2. Μιλάω για το κεντρικό μαγαζί της παραλίας, για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω. Επειδή όμως επισκέφτηκα & αυτό το Σ/Κ την παραλία, τα ντουζ λειτουργούν κανονικά...

      Διαγραφή
  2. Ωραία παραλία το σετ ξαπλώστρες ομπρέλα στα 6€ με καφέ έξτρα τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι παραλίες ωραίες αλλά το οδικό δίκτυο είναι ότι χειρότερο υπάρχει..Και την ονομάζουν Καραϊβική της Ηπείρου... Έλεος θέλει υποδομές για να έχει τέτοιο όνομα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK