ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας. ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι Beach, Κανάλι Hotel. ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα. ΛΥΓΙΑ: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα ΑΜΜΟΥΔΙΑ: Αλωνάκι, Όρμος Οδυσσέα, Κερέντζα. ΠΑΡΓΑ: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο. ΠΕΡΔΙΚΑ: Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι. ΣΥΒΟΤΑ: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μέγα Ντράφι, Μεγάλη Σπηλιά. ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα. ΣΑΓΙΑΔΑ: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι. ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ: ΛΕΥΚΑΔΑ: Αμμόγλωσσα, Γύρα, Μύλοι, Άγιος Ιωάννης, Καμίνια, Γιαλού Σκάλα. Δ. ΛΕΥΚΑΔΑ: Πευκούλια, Άγιος Νικήτας, Μύλος, Κάθισμα, Γάιδαρος, Αβάλι, Καβαλικευτά, Γιαλός (Αθάνι), Εγκρεμνοί, Πόρτο Κατσίκι. ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ: Βουτούμι - ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

ΔΕΗ

DEIΗ περιγραφή έχει τα χρονάκια της και θα ανανεωθεί φέτος το καλοκαίρι.

Η παραλία αυτή  είναι η πρώτη (αρχίζοντας από το Βορρά) στα Σύβοτα. Μόλις φτάσετε στον κεντρικό κόμβο, μέσα στο χωριό, στρίβετε δεξιά, προς τα πίσω σχεδόν και ακολουθείτε το δρόμο μέχρι το τέλος του.

    Το γιατί τη λένε ΔΕΗ την παραλία αυτή,  είναι φως φανάρι, γιατί το το πρώτο πράγμα που βλέπετε μόλις προσεγγίζετε την παραλία (κοιτάξτε την παραπάνω φωτογραφία) είναι ένας μεγάλος πυλώνας της ΔΕΗ δίπλα σε έναν υποσταθμό της.

    Ο ελαιώνας που βρίσκεται πίσω της εκτελεί χρέη πάρκινγκ αλλά και κάμπιγκ. Μέσα εκεί μερικοί στήνουν τις σκηνές τους, υποθέτω μετά από συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη. Δεν πρόκειται για οργανωμένο κάμπινγκ αλλά από αυτά τα ημι-ελεύθερα. Το να πληρώνουν κάτι, πολύ αμφιβάλω γιατί δεν υπάρχουν υποδομές, πιθανώς είναι απλά πελάτες του εστιατορίου. Ρωτήστε όμως για να σιγουρευτείτε.

    Το μοναδικό μπαρ βρίσκεται ανάμεσα στις ελιές με τις καρέκλες του απλωμένες στη σκιά τους, επίσης κάπου εκεί ανάμεσα. Δεν υπάρχει πλακόστρωτο, όλα στο χώμα. Το κακό είναι με μερικούς που έρχονται ανυποψίαστοι με το αυτοκίνητο και σηκώνουν ένα κάρο σκόνη από το μαλακό χώμα του ελαιώνα. Εσείς οδηγήστε με το μαλακό. Μου φαίνεται ότι ο φίλος μας εκεί πέρα δεν τα σκέφτηκε και τόσο πρακτικά. Το μαγαζί θα έπρεπε να διαχωρίζεται κάπως από το πάρκινγκ κι όχι να βρίσκεται στο μέσον του.

    Στο μεγαλύτερο μέρος της η παραλία είναι γεμάτη κροκάλες, και έξω και στο βυθό της, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να αποφύγετε το ζεϊμπέκικο μπαίνοντας στη θάλασσα.

    Υπάρχουν όμως και μικρές περιοχές με άμμο. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, ευχάριστα για κολύμπι και το περιβάλλον σχετικά ήσυχο.

Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

Μονολίθι Beach

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK