ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας. ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι Beach, Κανάλι Hotel. ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα. ΛΥΓΙΑ: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα ΑΜΜΟΥΔΙΑ: Αλωνάκι, Όρμος Οδυσσέα, Κερέντζα. ΠΑΡΓΑ: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο. ΠΕΡΔΙΚΑ: Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι. ΣΥΒΟΤΑ: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μέγα Ντράφι, Μεγάλη Σπηλιά. ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα. ΣΑΓΙΑΔΑ: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι. ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ: ΛΕΥΚΑΔΑ: Αμμόγλωσσα, Γύρα, Μύλοι, Άγιος Ιωάννης, Καμίνια, Γιαλού Σκάλα. Δ. ΛΕΥΚΑΔΑ: Πευκούλια, Άγιος Νικήτας, Μύλος, Κάθισμα, Γάιδαρος, Αβάλι, Καβαλικευτά, Γιαλός (Αθάνι), Εγκρεμνοί, Πόρτο Κατσίκι. ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ: Βουτούμι - ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Ζέρη

Zeri    Η περιγραφή είναι αρκετά παλιά και θα ανανεωθεί φέτος το καλοκαίρι.

    Για να βρείτε την παραλία Ζέρη,  ακολουθήστε το ίδιο δρομολόγιο που περιγράφεται και στο μήνυμα για την παραλία της ΔΕΗ. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Stavedo έχει τοποθετήσει τις πινακίδες του σε καίρια σημεία στο δρόμο για εκεί, αναφέροντας από κάτω με μικρότερα γράμματα και το όνομα της παραλίας. Αν αλλάξει όνομα το εστιατόριο, ελπίζω και στις καινούργιες πινακίδες να ακολουθήσει το ίδιο σκεπτικό.

Ακολουθώντας την αριστερή πινακίδα, πάτε στη Ζέρη. Με τη δεξιά πάτε στην παραλία της ΔΕΗ.

    Η Ζέρη είναι μια μικρή παραλία με άμμο και μικρά χαλικάκια. Είναι ρηχή, οπότε την προτιμούν οικογένειες. Το εστιατόριο που βρίσκεται εκεί, ταιριάζει στο χαρακτήρα της.

Το εστιατόριο Stavedo και ο περιβάλων χώρος.

    Το περιβάλλον γενικά δεν είναι και από τα περιποιημένα. Οι χώροι είναι αδιαμόρφωτοι και η παραλία δεν φαίνεται να καθαρίζεται συχνά από σκουπιδάκια που αφήνουν κάποιοι απρόσεκτοι παραθεριστές. Πάντως για κολύμπι είναι ωραία, ιδίως για τα παιδιά, μιας και ο βυθός είναι αμμώδης και βαθαίνει ομαλά.

   Ο ψηλός τοίχος στα δεξιά της παρακάτω εικόνας είναι η βάση του συγκροτήματος με τις νεροτσουλήθροες που αναφέρω στο άρθρο για το Torre a Mare.

Ζέρη. Η μεγαλύτερη παραλία στα δεξιά

    Αριστερά της υπάρχει μονοπάτι, κάτω ακριβώς από τον τοίχο του συγκροτήματος με τις νεροτσουλήθρες που οδηγεί σε μια αποβάθρα για βάρκες και λίγο πιο πέρα σε άλλη μια μικρή παραλία.

Αριστερά της κύριας παραλίας η αποβάθρα και η μικρή παραλία στο βάθος.
Share:

2 σχόλια:

  1. Όντως παλιά. Καλά θα κάνεις να ανανεώσεις φέτος. Θα εκπλαγείς ευχάριστα. Καλοκαίρι του 2016 ήμουν συχνά εκεί λόγω δουλειάς όπως και άλλες ακτές και πίστεψε με καμία σχέση η παραλία με τις φωτογραφίες σου. Ήταν πολύ περιποιημένη, καθαρή, νέες ομπρέλες/ξαπλώστρες στην σειρά, ανακαινισμένο Stavedo και έγινε ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου. Στην 2η φωτογραφία του άρθρου το μέρος είναι πια τελείως αλλιώς. Όλο γκαζόν πέρα για πέρα και με ξαπλώστρες παιχνίδια κτλπ.

    Συνέχισε την όμορφη σελίδα αυτή, έλειπε απ την Ήπειρο πραγματικά. Μακάρι να προωθηθεί (στο Facebook ειδικά) απ όλους μας. Μεσω μιας σελιδας μου παντως που εχω θα το κανω και εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι στο πρόγραμμα για φέτος η ανανέωση. Ήμουν σίγουρος ότι θα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

Μονολίθι Beach

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK