Πρώτη φορά στην Ήπειρο;

Για κάποιον που έρχεται πρώτη φορά στην Ήπειρο για τις παραλίες της, οι παρακάτω πληροφορίες ίσως φανούν χρήσιμες.

Αν έχετε σκοπό να κάνετε ένα tour σε πολλές παραλίες, τότε, ανάλογα από πού θα έρθετε, μπορείτε να αρχίσετε την περιήγησή σας.
Αν έρθετε από Εγνατία, τότε πολύ πιθανόν να αρχίσετε την εξερεύνησή σας από την Ηγουμενίτσα και να συνεχίσετε νότια μέχρι την Πρέβεζα. Αν έρθετε από την Ιονία οδό, τότε θα αρχίσετε από την Πρέβεζα και θα κατευθυνθείτε μετά παραλιακά προς Θεσπρωτία.

Από όπου κι αν προσεγγίσετε τις παραλίες της Ηπείρου, είναι κάποια μέρη που δε θα πρέπει να αφήσετε χωρίς να τα επισκεφθείτε. Για τα σημεία που αναφέρονται παρακάτω, θα διαβάσετε λεπτομέρειες στο κάθε άρθρο του blog ξεχωριστά.

Η Πρέβεζα έχει τις τεράστιες παραλίες που αρχίζουν από το Μονολίθι και φτάνουν μέχρι την Καστροσυκιά με πολύ μικρές διακοπές ενδιάμεσα. Το Μονολίθι είναι must για να πάρετε μια ιδέα τι εννοούμε "τυπική μεγάλη παραλία του Ιονίου" με τη χοντρή άμμο και τα βαθιά νερά, και το Κανάλι ένα καλό ορμητήριο για εξερεύνηση στις γύρω παραλίες. Για καφεδάκι μια καλή επιλογή στην περιοχή είναι το Nikopolis Club.

Στο βόρεια τελείωμα αυτής της παραλίας είναι η ρηχή Καστροσυκιά με ψιλή άμμο, ενώ πίσω από αυτήν βρίσκεται και πάλι μια τυπική μεγάλη παραλία του Ιονίου που αρχίζει από το Ακρωτήρι, περνάει από το κάμπινγκ Αστερίας και φτάνει στη Λεύκα. Εδώ τα πράγματα είναι πιο ήσυχα όμως και λιγότερο οργανωμένα.

Ανηφορίζοντας (βόρεια), αν η Λυγιά δεν σας ικανοποιήσει, η επόμενη μεγάλη παραλία που συγκεντρώνει πολύ κόσμο είναι ο Βράχος - Λούτσα και διαθέτει και πολλά μαγαζιά και για καφέ και για φαγητό.

Πιο πάνω ακόμα είναι η Αμμουδιά και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκεί κοντά έχουν οι παραλίες Όρμος του Οδυσσέα και Αλωνάκι.

Η Πάργα βέβαια είναι must και για ημέρα στις παραλίες Βάλτος και Λίχνος, αλλά και για βράδυ, με τη μεγάλη κίνηση και τις πολλές επιλογές για φαγητό, ποτό ή παγωτό. Από εκεί μπορείτε να κάνετε και μια μίνι κρουαζιέρα στους Παξούς - Αντίπαξους.

Πιο πάνω μπαίνουμε στο νομό Θεσπρωτίας και στην περιοχή της Πέρδικας θα βρείτε μία από τις πιο ωραίες μεγάλες της παραλίες: το Καραβοστάσι.

Τα Σύβοτα είναι επίσης ένας καλός προορισμός με αρκετές επιλογές για φαγητό και καφέ και πολλές μικρές παραλίες σε μικρή απόσταση.

Η περιοχή της Πλαταριάς έχει μερικές μικρές παραλίες και είναι καλή επιλογή για φαγητό σε ψαροταβέρνες.

Στην Ηγουμενίτσα είναι και η μεγαλύτερη παραλία του νομού Θεσπρωτίας, ο Δρέπανος - Μακρυγιάλι, με ρηχά νερά και ψιλή άμμο.

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK