Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Σκάλα

Ormos-Odyssea

Το άρθρο είναι παλιό. Για νεότερες πληροφορίες διαβάστε το ανανεωμένο άρθρο ΕΔΩ.

Η Σκάλα  είναι μία από τις "κρυφές" παραλίες της περιοχής της Αμμουδιάς. Αν και απέχει μόλις 4 χλμ από την εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, δεν πρόκειται να "σκοντάψετε" πάνω της εύκολα περιφερόμενοι στην τύχη.

Ο δρόμος που οδηγεί εκεί είναι ασφαλτοστρωμένος εκτός από τα τελευταία 100 μέτρα που βρίσκονται ανάμεσα στα δέντρα και οδηγούν σε ένα ξέφωτο που χωράει να παρκάρουν αρκετά αυτοκίνητα. Από τη στιγμή που θα εγκαταλείψετε την εθνική οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας στο σημείο που υπάρχει έξοδος προς Βαλανιδόραχη, ακολουθήστε τις πινακίδες που δείχνουν "Όρμος του Οδυσσέα". Η έξοδος από την εθνική είναι αντίθετα από την μεριά της θάλασσας αλλά θα περάσετε στη συνέχεια από κάτω της και θα βγείτε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η παραλία βρίσκεται αρκετά πιο χαμηλά από το χώρο στάθμευσης στο δασάκι που βρίσκεται από πάνω της. Για να κατεβείτε κάτω θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα σύντομο μονοπατάκι μερικών μέτρων και στη συνέχεια να κατεβείτε γύρω στα 35 απότομα σκαλιά που θα σας οδηγήσουν στο στόχο σας. Αυτός είναι και ο λόγος που το όνομα αυτής της παραλίας είναι "Σκάλα".


Πριν κατεβείτε όμως μπορείτε να θαυμάσετε την ομορφιά αυτού του απόμερου όρμου από την άκρη του ξέφωτου - πάρκινγκ. Το χρώμα των νερών θυμίζει πισίνα και τα βράχια με τα δέντρα στις πλάτες της χαρίζουν ένα πολύ όμορφο θέαμα. Σύνηθες θέαμα είναι και μερικά αγκυροβολημένα ιστιοφόρα λίγο πιο μέσα. Φαίνεται είναι αγαπημένος προορισμός για κολύμπι σε πολλούς ιδιοκτήτες μικρών σκαφών.

Στην παραλία λοιπόν: Η άμμος ψιλή και γκρίζα, αυτή που τρυπώνει παντού και κολλάει πάνω σου εύκολα. Αρκετά θρυμματισμένα φύκια (κατά τόπους στην παραλία) αλλά ο βυθός αμμώδης χωρίς να βουλιάζει (πατημένη άμμος) και πεντακάθαρος από όλες τις απόψεις. Ούτε φύκια ούτε πέτρες ούτε αχινοί. Τα νερά σχετικά ζεστά και πολύ ρηχά για αρκετή απόσταση από την παραλία. Υπό αυτές τις συνθήκες το κολύμπι είναι απολαυστικό και για μικρά παιδιά.

Η παραλία δέχεται κάθε είδους επισκέπτες (αν και όχι πάρα πολλούς) από οικογένειες με παιδάκια μέχρι νεαρές παρέες και ζευγαράκια.
Καντίνα δεν υπάρχει ούτε στην παραλία ούτε στο πάρκινγκ από πάνω. Η πλησιέστερη βρίσκεται ένα χιλιόμετρο παραπέρα στην παραλία της Κερέντζας. Καλό είναι να το έχετε υπόψιν σας αυτό.

Το άρθρο είναι παλιό. Για νεότερες πληροφορίες διαβάστε το ανανεωμένο άρθρο ΕΔΩ

Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK