ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας. ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι Beach, Κανάλι Hotel. ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα. ΛΥΓΙΑ: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα ΑΜΜΟΥΔΙΑ: Αλωνάκι, Όρμος Οδυσσέα, Κερέντζα. ΠΑΡΓΑ: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο. ΠΕΡΔΙΚΑ: Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι. ΣΥΒΟΤΑ: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μέγα Ντράφι, Μεγάλη Σπηλιά. ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα. ΣΑΓΙΑΔΑ: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι. ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ: ΛΕΥΚΑΔΑ: Αμμόγλωσσα, Γύρα, Μύλοι, Άγιος Ιωάννης, Καμίνια, Γιαλού Σκάλα. Δ. ΛΕΥΚΑΔΑ: Πευκούλια, Άγιος Νικήτας, Μύλος, Κάθισμα, Γάιδαρος, Αβάλι, Καβαλικευτά, Γιαλός (Αθάνι), Εγκρεμνοί, Πόρτο Κατσίκι. ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ: Βουτούμι - ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Λευκάδα

Lefkada

    Λευκάδα . Ο αγαπημένος προορισμός των Γιαννιωτών και των Αιτωλοακαρνάνων. Για τους Γιαννιώτες πρώτη ερχόταν η Πρέβεζα βέβαια που ήταν πιο κοντά αλλά από τότε που έγινε η υποθαλάσσια ζεύξη του Ακτίου (στην είσοδο του Αμβρακικού) και έχει αντικατασταθεί η "γέφυρα" που ενώνει τη Λευκάδα με τη Στερεά Ελλάδα, η ροή των Γιαννιωτών προς τη Λευκάδα έχει αυξηθεί.

    Έτσι είναι, τα μεγάλα έργα αλλάζουν τη ζωή της επαρχίας προς το καλύτερο και γι' αυτό τα έχει ανάγκη. Με την αποπεράτωση της Εγνατίας οι Γιαννιώτες στράφηκαν και προς τη Θεσπρωτία αλλά σίγουρα θα επισκέπτονται και τη Λευκάδα γιατί το χρώμα των νερών της (στις δυτικές ακτές) είναι μοναδικό. Η κατασκευή όμως της Ιονίας οδού με τα παρακλάδια της ανατρέπει πάλι το σκηνικό και φέρνει επισκέπτες κι από πιο μακρινά μέρη.


Η υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου, σε λίγο είμαστε κάτω από τη θάλασσα.

    Παλιά, η "γέφυρα" που ενώνει τη Λευκάδα με τη Στερεά Ελλάδα, ήταν μια πλωτή πλατφόρμα και μετακινούνταν με αλυσίδες που ήταν δεμένες στη στεριά! Τώρα είναι μια "πλωτή γέφυρα". Στην ουσία είναι ένα πλεούμενο με δυο ράμπες στις άκρες του που ακουμπάνε στη στεριά και σηκώνονται όταν χρειάζεται να περάσουν καραβάκια. Όχι βέβαια ό,τι πιο σύγχρονο αλλά σίγουρα πολύ πιο γρήγορο από το παλιό σύστημα με την πλατφόρμα που πήγαινε πέρα δώθε με τις αλυσίδες και δημιουργούσε ουρές χιλιομέτρων.

    Στην πόλη της Λευκάδας μπορείτε να αρχίσετε την περιήγηση από το λιμάνι και μετά στα στενά της δρομάκια. Πρέπει να πω ότι η πόλη κρατάει τον παλιό της χαρακτήρα μόνο σε ένα μικρό τμήμα της που είναι κοντά στη θάλασσα, η υπόλοιπη είναι μια κλασική ελληνική πόλη με τα αυτοκίνητα και τις πολυκατοικίες της.

    Ευτυχώς έχουν πεζοδρομηθεί μερικοί δρόμοι και μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας. Θα βρείτε αρκετά μαγαζιά προς τη μεριά της θάλασσας αλλά και στο κέντρο. Συνήθως την επισκέπτομαι βράδυ, για φαγητό. Δεν έχω να προτείνω κάτι συγκεκριμένο. Στα παραθαλάσσια είναι λίγο πιο δύσκολο να πετύχετε κάτι καλό σε σχέση τιμής - απόδοσης, χρειάζεται λίγο ψάξιμο.
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

Μονολίθι Beach

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK