Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Καραβοστάσι

KaravostasiΤο άρθρο είναι παλιό. Νεότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ανανεωμένο άρθρο ΕΔΩ.

Η παραλία Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας. Στο βάθος το Hotel Regina Mare. 

Το άρθρο θα ενημερωθεί ξανά φέτος.

    Το Καραβοστάσι  είναι η δεύτερη και μεγαλύτερη παραλία κοντά στην Πέρδικα Θεσπρωτίας. Η πρώτη (πιο κοντινή) είναι ο Αρίλας, λίγο πιο βόρεια, για την οποία θα βρείτε πληροφορίες σε ξεχωριστό μήνυμα.
    Κατηφορίζοντας από την Πέρδικα, ακολουθείτε τις πινακίδες για Καραβοστάσι. Η παραλία είναι πολύ μεγάλη και εκεί κοντά υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα.

    Λόγω του μεγάλου πλάτους της, τα μαγαζιά απέχουν αρκετά από τη θάλασσα. Τα κοντινότερα είναι αυτό της παρακάτω εικόνας και το μπιτς μπαρ του ξενοδοχείου Regina Mare αλλά οι τιμές σ' αυτό δεν είναι τιμές καντίνας! Η παραλία, και στην άμμο και στο χρώμα της θάλασσας, θυμίζει αρκετά τις δυτικές παραλίες της Λευκάδας που αρέσουν σε πολλούς, γι' αυτό και προσελκύει αρκετό κόσμο.

Στο βάθος το ξενοδοχείο Regina Mare με το τελεφερίκ του

    Το Καραβοστάσι είναι μια ευχάριστη παραλία για κολύμπι που βαθαίνει απότομα, με χοντρή λευκόξανθη άμμο, μόνο που στις απογευματινές ώρες, όπως σε όλες τις ανοιχτές παραλίες του Ιονίου, βάζει συχνά κύμα.

    Λεπτομέρεια: Αν θέλετε να πάτε στο Καραβοστάσι, μην ακολουθήσετε τις πινακίδες για Regina Mare. Από εκεί δεν μπορείς να κατέβεις με το αυτοκίνητο αλλά μόνο πεζός περνώντας μέσα από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και κατεβαίνοντας τις σκάλες για την παραλία. Υποθέτω ότι και να μην είστε πελάτες, θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το τελεφερίκ. Ως πελάτης όταν το είχα επισκεφθεί, δεν είχα κάποιο αναγνωριστικό ώστε να μου επιτρέπεται η δωρεάν χρήση του. Δεν είμαι και σίγουρος όμως για το τωρινό καθεστώς και πρέπει να έχετε υπόψιν ότι τα σκαλιά είναι πολλά.
    Με το αυτοκίνητο θα φτάσετε στην παραλία μόνο ακολουθώντας τις πινακίδες για το Καραβοστάσι.

Πήγα με το αυτοκίνητο κατευθείαν στην παραλία από τον δικό της δρόμο και έστησα την ομπρέλα μου κάπου στο κέντρο της και προς τα αριστερά.

Η παραλία είναι πολύ φαρδιά και τα ελάχιστα μαγαζιά απέχουν αρκετά από τη θάλασσα, ακόμα και οι ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες έχουν αρκετή απόσταση από αυτή. Στο νότιο τμήμα της υπάρχουν δυο μαγαζιά. Το ένα είναι το Bourini με ψάθινες ομπρέλες, φοίνικες και συμπαθητικό περιβάλλον και βρίσκεται πίσω από την παραλία στο νότιο άκρο της.


Η πρόσβαση προς τη θάλασσα διευκολύνεται με τους ξύλινους διαδρόμους που έχουν απλωθεί πάνω στην άμμο.

Στο πλάι της παραλίας, υπάρχει ένα ακόμα μαγαζί, το "Σκάλα Καραβοστάσι" που βρίσκεται δίπλα στο αριστερό τελείωμα της παραλίας στην αρχή της πλαγιάς του λόφου (ανεβαίνεις μερικά σκαλάκια). Συμπαθητικό, "λαϊκό", με λογικές τιμές και με ωραία θέα προς την παραλία.

Το άρθρο είναι παλιό. Νεότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ανανεωμένο άρθρο ΕΔΩ.  
 
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK