Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Σταυρολιμένας

Ο Σταυρολιμένας είναι γι' αυτούς που τους αρέσουν αυτές οι μικρές "κρυφές" παραλίες με άγρια φυσική ομορφιά. Ευτυχώς όμως δε χρειάζεται να "ξεποδαριαστείτε" για να πάτε εκεί!

Ο Σταυρολιμένας βρίσκεται ανάμεσα από τον Αρίλα και το Καραβοστάσι της Πέρδικας, λίγα μέτρα κάτω από τον δρόμο που πάει για το ξενοδοχείο Regina Mare. Βέβαια το ξενοδοχείο έχει κλείσει εδώ και μερικά χρόνια, γι' αυτό και ο δρόμος κοντεύει να κατακλυστεί από τα φυτά που φυτρώνουν στις δυο πλευρές του. Παρόλα αυτά είναι βατός, άσφαλτος, με τις ατέλειές του αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Θα καταλάβετε ότι φτάσατε, μόλις δείτε στη μέση του πουθενά σταματημένα αυτοκίνητα πάνω στον δρόμο. Και λέω στη μέση του πουθενά, γιατί η παραλία δε φαίνεται από τον δρόμο, επειδή υπάρχουν δέντρα στο πλάι του που την κρύβουν.

Το δρομάκι που οδηγεί εκεί είναι λοξό στα δεξιά, αντίθετο προς τη φορά του δρόμου, γι' αυτό, αν πάτε σε εποχή που δεν έχει κόσμο, ίσως να μην υπάρχουν αυτοκίνητα στον δρόμο και θέλει προσοχή να μην το προσπεράσετε. Δε θα σύστηνα να το κατεβείτε με το αυτοκίνητο, γιατί το δρομάκι έχει τα χάλια του με πολλά νεροφαγώματα και πέτρες, αν κι αυτό συμβαίνει μόνο στα 20 πρώτα μέτρα. Μερικές φορές όμως φτάνει και ένα μέτρο χαλασμένου δρόμου για να σου κόψει την πρόσβαση.

Πιο κάτω περνάμε μέσα από μερικά ξέφωτα ανάμεσα από δέντρα στρίβοντας προς τα αριστερά. Εδώ είναι πιθανό να δείτε και κάποιες στημένες σκηνές. Οι φίλοι μας της παρακάτω εικόνας πάντως το ρισκάρισαν και κατέβηκαν μέχρι εδώ με τα αυτοκίνητα. Η παραλία από εδώ απέχει μόνο μερικά μέτρα.
Το πώς ξεπροβάλλει η παραλία ανάμεσα από τα δέντρα, είναι εντυπωσιακό! Τα κλαδιά των δέντρων έχουν σμίξει πάνω από την "είσοδο" αφήνοντας μόνο ένα κενό για το μονοπάτι και για ένα μέρος της θέας. Στα αριστερά μια αιώρα κρεμασμένη από τα κλαδιά των δέντρων.

Μόνο εμένα μου φαίνεται ότι το σχήμα του ανοίγματος διαγράφει αδιόρατα το σχήμα μιας καρδούλας; Δεν είναι λατρεμένο; Κάτι θέλει να μας πει αυτό!

Και εδώ είμαστε! Μικρούλα, ήσυχη, όμορφη! 60 μέτρα όλη κι όλη από άκρη σε άκρη! Μέσα Ιουλίου και μόνο μερικές μικρές παρέες βρίσκονται εδώ.
Κάποιοι έχουν στήσει τις ομπρέλες τους, ενώ άλλοι έπιασαν τη σκιά που σχηματίζουν τα βράχια στην αριστερή άκρη της.
Ο γιαλός της, παρά το μικρό μήκος της παρουσιάζει όλες τις διακυμάνσεις αλλάζοντας κάθε λίγα μέτρα από λεπτή άμμο μέχρι χοντρή άμμο και βοτσαλάκια.

Στο νερό τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Στο πρώτο μέτρο βότσαλα και στη συνέχεια αρκετές πέτρες λίγα μέτρα μετά το έμπα στο νερό. Τα νερά βαθαίνουν ομαλά, είναι πεντακάθαρα και βλέπεις τον βυθό της τέλεια.
Αν κολυμπήσετε λίγο πιο μέσα, θα βρείτε σημεία με καθαρό αμμώδη βυθό χωρίς πέτρες που τον κάνουν να μοιάζει με πισίνα.

Διαπίστωσα ότι κάποιοι πρέπει να περνάνε πολύ καλά εδώ τα βράδια, γιατί είδα ίχνη φωτιάς στην παραλία, κλεισμένη με πέτρες γύρω γύρω. Πάντως όποιος κι αν την επισκέπτεται ή μένει εκεί, θα πρέπει να την προσέχει. Ας μαζέψουμε και τα σκουπίδια των άλλων στην ανάγκη. Συνήθως δεν είναι πολλά, αλλά ίσα ίσα για να χαλάνε την εικόνα. Το αναφέρω αυτό μεν αλλά πρέπει να πω ότι σε ό,τι αφορά την καθαριότητα, τα σκουπίδια ήταν ελάχιστα. Μπορούμε και καλύτερα όμως.
Και ο δήμος μπορεί καλύτερα σίγουρα, γιατί ο κάδος πάνω στον δρόμο είχε ξεχειλίσει, όπως βλέπετε και στη δεύτερη εικόνα στην κορυφή του άρθρου..

Εκτός από τους στεριανούς επισκέπτες της, την παραλία επιλέγουν να την επισκεφθούν και μικρά σκάφη και ιστιοφόρα, όπως βλέπετε και στις εικόνες και στο βίντεο πιο κάτω.

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως θέλω να την επισκεφθώ ξανά και να της αφιερώσω ολόκληρη τη μέρα! Παρακάτω σας έχω και ένα μικρό βιντεάκι, ως συνήθως, για να έχετε, μαζί με τα προηγούμενα, μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα:





Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK