Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Nikopolis Club

Το Nikopolis Club κανονικά θα έπρεπε να ανήκει στο άρθρο για το Μονολίθι. Θα μπορούσε να μπει εκεί ως ένα ακόμα beach bar του Μονολιθίου, αλλά... εδώ δεν πρόκειται απλά για ένα beach bar. Το Nikopolis Club αποτελεί ένα κεφάλαιο από μόνο του! Πρόκειται για ένα συγκρότημα με εστιατόριο, καφετέριες, beach bar, πισίνες και νεροτσουλήθρες στο κέντρο της παραλίας Μονολίθι.

Η επιχείρηση είχε αρχίσει ως κάμπινγκ τη δεκαετία του 70, μετά άλλαξε χέρια και τις τελευταίες δεκαετίες διαμορφώθηκε σε αυτό που είναι σήμερα. Κάποτε έβγαζες εισιτήριο για να μπεις μέσα, τώρα όμως στην είσοδο υπάρχει η πινακίδα "Είσοδος ελεύθερη".

Περνώντας την πύλη καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι δεν πρόκειται για κάτι συνηθισμένο εδώ.

Όπως βλέπετε, πρόκειται για έναν καλά μελετημένο χώρο με ρωμαϊκά αρχιτεκτονικά στοιχεία και στον οποίο έχει δοθεί μεγάλη σημασία στη διακόσμηση.

Πλακόστρωτα με σχέδια, λουλούδια και φυτά, πολλά διαφορετικά επίπεδα

και βέβαια η πισίνα με έναν πύργο πίσω της.


Στο πλάι της πισίνας, στο εξωτερικό τοιχάκι της, υπάρχουν και δύο διασκεδαστικά φινιστρίνα. Ενα πολύ φωτογραφημένο σημείο της πισίνας. Γενικά ο χώρος προσφέρει πολλές εκπλήξεις.

Εκτός από τα επίπεδα δίπλα στην πισίνα, υπάρχει και βεράντα με θέα τη θάλασσα και την παραλία από κάτω.
Για να πάτε στην παραλία υπάρχει υπόγεια διάβαση η οποία περνάει δίπλα από τα τοιχώματα της πισίνας, ενώ υπάρχουν και 3 "παράθυρα" που βλέπεις το νερό της πισίνας μέσα από αυτά.



Με το που βγαίνες από τη "γαλαρία" αντικρίζεις την παραλία πολύ όμορφη να ξεπροβάλλει με ντεκόρ τα φυτά δίπλα από τις σκάλες και το beach bar από κάτω.
Το beach bar πολύ περιποιημένο. Η διαφορά εδώ με τα υπόλοιπα beach bar είναι εμφανής γιατί δεν πρόκειται για προσωρινές εγκαταστάσεις οι οποίες νοικιάζονται από τον δήμο.

Εδώ ο χώρος είναι ιδιόκτητος, πλην της παραλίας βέβαια, οπότε υπήρχε η δυνατότητα για μόνιμες κατασκευές με όμορφα αρχιτεκτονικά στοιχεία.
Ακόμα και τα αποδυτήρια δίπλα στο beach bar, όπως βλέπετε, δεν είναι απλές ξύλινες καμπίνες!

Ο γιαλός δεν διαφέρει από τα άλλα σημεία του Μονολιθίου: Χοντρή άμμος και τα νερά βαθαίνουν απότομα. Ο καφές εδώ μαζί με ένα νερό έχουν 3,50 ευρώ και η ξαπλώστρα συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του χωρίς να χρεώνεται εξτρά, μια πολιτική που ακολουθείται σε όλα τα παράλια της Πρέβεζας πλην της Πάργας.

Αυτό που είδαμε ως τώρα μπαίνοντας από την είσοδο που είδατε στην δεύτερη εικόνα, ήταν το παλιό τμήμα του Nikopolis Club, το πιο "παραδοσιακό" θα έλεγα και με την περισσότερη σκιά λόγω των πανύψηλων δέντρων που βρίσκονται εκεί από παλιά. Εκτός από αυτό όμως υπάρχει και το νεότερο τμήμα, με πισίνες και νεροτσουλήθρες αλλά και λιγότερα δέντρα. Σ' αυτό το τμήμα ανήκει και η φωτογραφία της πρώτης εικόνας στην κορυφή του άρθρου, όπως και η παρακάτω.
Κι εδώ υπάρχουν πολλά διαφορετικά επίπεδα όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει το καφεδάκι του.
Ακολουθώντας το πλακόστρωτο μονοπάτι με τα φαρδιά σκαλιά δίπλα από τις πισίνες, βγαίνετε στον χώρο του πάρκινγκ που υπάρχει πάνω από το συγκρότημα, δίπλα στον δρόμο. Εκεί υπάρχει η δεύτερη είσοδος η οποία οδηγεί κατευθείαν στο νεότερο τμήμα. Σε μέρες με λίγη κίνηση όμως μπορεί αυτή η είσοδος να είναι κλειστή.
Γενικά το Nikopolis Club αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο, όχι μόνο στην Πρέβεζα, αλλά σε όλο το Ιόνιο γενικότερα και είναι καλό που ο χώρος αυτός είναι προσβάσιμος για όλους και με πολύ λογικές τιμές γι' αυτά που προσφέρει.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK