Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ριζά

RizaΛίγο πιο βόρεια από τα Αρτολίθια υπάρχει η παραλία των Ριζών.  Σε κάποια σημεία ο δρόμος απομακρύνεται λίγο από την ακτή και μεσολαβούν χωράφια και άλλες ιδιοκτησίες (μαγαζιά, ενοικιαζόμενα κτλ.) με διαδρόμους ανάμεσά τους κάποιες φορές,

Ίσως κάποιος από αυτούς τους διαδρόμους να οδηγεί σε κάποια καλή μεριά αλλά μάλλον θα πρέπει να πας σταλμένος από κάποιον που ξέρει τα μέρη. Σε κάνα δυο προσπάθειες που έκανα πάντως ανακάλυψα κάνα δυο ενδιαφέροντα σημεία.

Το πρώτο ήταν η Villa Cabo Verde, σχεδόν δίπλα στο δρόμο με τους περιποιημένους χώρους πρασίνου ακριβώς πάνω από την παραλία και με ένα δρομάκι για πρόσβαση σ' αυτήν. Μπορεί να μην είναι η σούπερ παραλία αλλά για κάποιον που αναζητεί την ηρεμία του, και σε συνδυασμό με τη διαμονή εκεί, νομίζω ότι θα την εκτιμήσει.

Το δεύτερο σημείο ήταν, κινούμενοι προς νότο, λίγο πριν φτάσουμε στα Αρτολίθια. Είναι λιγότερο από 400 μέτρα πριν και υπάρχει πρόσβαση από εκεί με τον χωματόδρομο από την παραλία. Αν θέλετε όμως να πάτε μόνο για φαγητό προτιμήστε την άσφαλτο και ακολουθήστε την πινακίδα που είναι πάνω στο δρόμο για την ταβέρνα "Το Καλαμάκι". Σας περιμένει ένας ασφαλτοστρωμένος χώρος για πάρκινγκ αλλά και θέσεις με σκιά κάτω από τις ελιές, περιποιημένοι χώροι πρασίνου και μία ταβέρνα με στέγαστρο στην αυλή με θέα τη θάλασσα από κάτω. Από εκεί είναι και η πρώτη φωτογραφία αυτής της σελίδας.


Αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον ήταν κάποιες συνθέσεις - γλυπτά από ξεραμένους κορμούς δέντρων που ήταν στημένα σε διάφορα σημεία έξω από την ταβέρνα. Μαντέψτε ποιο λέγεται Ζεύς και Ευρώπη από τα παρακάτω:

Μέσα από το οικόπεδο κατηφορίζει ο δρόμος για την παραλία και ενώνεται με το χωματόδρομο που οδηγεί προς τα αριστερά για τα Αρτολίθια. Η παραλία είναι ανάμεικτη από άμμο και βοτσαλάκια ενώ κατά τόπους υπάρχουν και θρυμματισμένα φύκια έξω αλλά όχι μέσα στη θάλασσα.

Δεν κάθισα για φαγητό στην ταβέρνα, αλλά αν ο ιδιοκτήτης έχει το ίδιο μεράκι που έχει για τον περιβάλλοντα χώρο και στο φαγητό, τότε σίγουρα θα αξίζει μια επίσκεψη γιατί το σκιερό σκέπαστρο σε συνδυασμό με τα δέντρα, το πράσινο και η θέα προς τη θάλασσα δημιουργούν μια πολύ ευχάριστη αίσθηση.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK