Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Βράχος - Λούτσα

Vrachos-LoutsaΤελευταία επίσκεψη Αύγουστος 2020. Οι αλλαγές είναι ελάχιστες.

Εδώ που τα λέμε, πρόκειται για μία ενιαία τεράστια παραλία που η νότια άκρη της λέγεται Βράχος  ενώ η βόρεια λέγεται Λούτσα. 

Η περιοχή άρχισε να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με μεγαλύτερους ρυθμούς και από ό,τι βλέπετε όσο πάει οργανώνεται και ομορφαίνει.
Αν και πρόκειται για την ίδια παραλία, ο διαχωρισμός έχει τη σημασία του. Πρώτα πρώτα τα νερά στη Λούτσα, ιδίως τέρμα δεξιά, είναι πολύ ρηχά. Λογικό είναι εδώ να βρίσκει κανείς περισσότερες οικογένειες με τα παιδάκια τους.
Από την άλλη, στο Βράχο τα νερά είναι κάπως πιο βαθιά αλλά βαθαίνουν ομαλά και τα μαγαζιά με τις μουσικές τους και το στιλ τους απευθύνονται περισσότερο στη νεολαία.
Η θάλασσα τις πρωινές ώρες είναι καταπληκτική για κολύμπι. Το απόγευμα μπορεί να έχει λίγο κύμα αλλά και πάλι ο ομαλός της βυθός βοηθάει στο να μην προβληματίζει ιδιαίτερα τον κολυμβητή.

Στο 95% αυτής της παραλίας ο βυθός είναι πεντακάθαρος με ψιλή άμμο όπως και η παραλία. Μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα της τέρμα αριστερά (νότια) έχει κάποια βράχια και τα νερά είναι σκούρα, η υπόλοιπη είναι καταγάλανη.
Ο δρόμος περνάει δίπλα ακριβώς από την παραλία και λόγω του ότι δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης, θα δυσκολευτείτε να βρείτε θέση αν πάτε Σαββατοκύριακο,  γιατί θα έχουν μετακομίσει στην περιοχή τα μισά Γιάννενα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα συναντήσετε και επισκέπτες από τα πιο απίθανα μέρη.

Δίπλα από το δρόμο ακριβώς υπάρχουν πολλά μαγαζιά αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Είναι απίθανο να βρείτε κάτι κάτω από τα 50 € εκτός αν πρόκειται για συμφωνία περισσότερων ημερών. Πάντως δεν χάνετε να ρωτήσετε ακόμα και στα ενοικιαζόμενα με τις καμάρες, το γκαζόν και τις πισινούλες που δείχνουν ακριβά (και είναι συνήθως). Ανάλογα με την εποχή, μπορείτε να πετύχετε και σ' αυτά καλές τιμές.
Αν μείνετε εκεί, δεν είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε το βράδυ για Πάργα ή Πρέβεζα. Η περιοχή προσφέρεται και για βραδινή διασκέδαση με τα παρτάκια της, τη μουσική της και τα χάπενινγκς.

Το ωραίο στο Βράχο είναι το καθεστώς της ξαπλώστρας που ελπίζω να μην αλλάξει: Σχεδόν σε όλα τα μαγαζιά δεν πληρώνετε τίποτα για τις ξαπλώστρες και την ομπρέλα, απλά θα πληρώσετε τα αναψυκτικά - ποτά που θα πάρετε.

Οι τιμές είναι λογικές. Ξέρω παραλίες που θα τα πλήρωνα τα ίδια για τον φραπέ και μόνο και θα έδινα και τα διπλά για την ομπρέλα.

Το μόνο που συνεχίζει να προβληματίζει μερικές φορές είναι το πάρκινγκ και τα μποτιλιαρίσματα στο δρόμο όταν πλακώνει ο πολύς κόσμος. Κατά τα άλλα τα νερά και η παραλία είναι υπέροχα και το επίπεδο των καταστημάτων υψηλό. Σχεδόν σε όλα ο εξοπλισμός (ομπρέλες, ξαπλώστρες, εγκαταστάσεις φαίνονται να συντηρούνται συχνά και δίνουν μια εικόνα τάξης και περιποίησης. Δεν έχω να συστήσω κάτι σαν ξεχωριστό. Θα δυσκολευτείτε να διαλέξετε το πιο περιποιημένο γιατί σχεδόν όλα έτσι είναι οπότε το επόμενο κριτήριο είναι το πού θα βρείτε πάρκινγκ.

Παρκάρισα κάτω από το ξενοδοχείο της παραπάνω εικόνας οπότε πήγα και στις ομπρέλες του beach bar που διαθέτει στην παραλία από κάτω. Κανένα παράπονο.

Κάτι άλλο που πρέπει να αναφέρω είναι ότι στον Βράχο μπορείτε να διασκεδάσετε και με παιχνίδια της θάλασσας, ρυμούλκηση σε "σαμπρέλες", πτήση με αλεξίπτωτο πάνω από τη θάλασσα κ.ά.

Το μόνο - ας πούμε - μείον της παραλίας είναι η ψιλή άμμος που κολλάει στο δέρμα και φεύγει μόνο με νερό. Αλλά ας μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Για όποιον πάντως χρειάζεται ένα ξέπλυμα με γλυκό νερό, αν δεν υπάρχει ντους σε κάποια σημεία της παραλίας, θα βρείτε σίγουρα στα μαγαζιά που είναι πάνω από τον δρόμο.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK