Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Λίχνος

Lichnos

Το άρθρο είναι παλιό. Νεότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ανανεωμένο άρθρο ΕΔΩ.

    Η παραλία του Λίχνου  βρίσκεται λίγο πριν φτάσετε στην Πάργα, ερχόμενοι από Πρέβεζα. Τα πράγματα εδώ είναι κάπως πιο ήσυχα από το Βάλτο. Η παραλία έχει αρκετές καφετέριες και εστιατόρια και είναι αρκετά όμορφη.

    Πρέπει να πω ότι και στο Λίχνο όπως και στο Βάλτο μπορείτε να πάτε και με καραβάκι από το λιμάνι της Πάργας.

Μιας και τον επισκέφτηκα ξανά, δε θα άφηνα την ευκαιρία για μερικές πιο φρέσκες φωτογραφίες. Αυτή τη φορά όμως κατέβηκα και από τον άλλο δρόμο στην αριστερή άκρη της παραλίας.

Ας αρχίσουμε όμως πρώτα από τον πιο κοντινό δρόμο στην Πάργα που κατεβαίνει προς τον Λίχνο. Μιας και δεν είχα μια λήψη της περιοχής από μακριά είπα να αναπληρώσω το κενό φέτος. Πάνω από την παραλία έχει δημιουργηθεί ένας μικρός οικισμός με πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία. Τα μαγαζιά είναι ακριβώς πάνω από την παραλία, ένα επίπεδο πιο ψηλά και κατεβαίνεις σ' αυτήν με σκάλες.


Ο γιαλός έχει χοντρή άμμο (ρυζάκι) στο μεγαλύτερο μέρος του μέσα και έξω από το νερό. Τα νερά βαθαίνουν γρήγορα σε μικρή απόσταση από τη στεριά και είναι πολύ ευχάριστα για κολύμπι. Εδώ αποβιβάζουν τους επιβάτες τους και τα καραβάκια που έρχονται από την Πάργα.


Το καλό με αυτήν την παραλία είναι ότι τα μαγαζιά για καφέ ή φαγητό είναι ακριβώς από πάνω και μπορείς κάλλιστα να κάνεις το μπανάκι σου και μετά να απολαμβάνεις τη θέα της θάλασσας κάτω από τα σκέπαστρά τους.

Όπως είπα και πριν, αυτή τη φορά είπα να επισκεφτώ την παραλία και από την άλλη της πλευρά. Ο δρόμος αυτός έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια και ξεκινάει αρκετά χιλιόμετρα μακρύτερα από την Πάργα μέσα από την Αγία Κυριακή, το χωριό που συναντάμε πριν φτάσουμε στην Πάργα όταν ερχόμαστε από την εθνική Πρέβεζας - Ηγουνενίτσας. Είναι περισσότερο χρήσιμος γι' αυτούς που έρχονται από εκεί και δεν έχουν σκοπό να επισκεφτούν την Πάργα.
Το περίεργο είναι ότι είναι ασφαλτοστρωμένος μέχρι ενός σημείου και στη συνέχεια είναι στρωμένος με μπετόν! Η διαδρομή από εδώ είναι αρκετά μεγαλύτερη από ότι από τον κοντινό στην Πάργα δρόμο. Από τις στροφές αυτού του δρόμου έχουμε μια άλλη άποψη της παραλίας:

Στα τελευταία μέτρα το μπετόν γίνεται χωματόδρομος και στο τέλος υπάρχει πλάτωμα για πάρκινγκ και ίσως και μερικές θέσεις με σκιά. Εδώ, στην αριστερή άκρη του Λίχνου, τα πράγματα είναι πολύ πιο ήσυχα. Για να βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες θα πρέπει να περπατήσετε κάμποσο προς το κέντρο της παραλίας και προς την κατεύθυνση των μαγαζιών. Ο γιαλός εδώ είναι ανακατεμένος με χοντρή άμμο και βοτσαλάκια.

Το άρθρο είναι παλιό. Νεότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ανανεωμένο άρθρο ΕΔΩ.

Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK