Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Κανάλι

KanaliΤο άρθρο είναι παλιό. Νεότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ανανεωμένο άρθρο ΕΔΩ.

Το Κανάλι  είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Ζαλόγγου. Θα το συναντήσετε στο δρόμο κινούμενοι από Πρέβεζα προς Ηγουμενίτσα σε απόσταση περίπου 15 χλμ. από την Πρέβεζα.

Το χωριό είναι απλωμένο κατά μήκος, και στις δύο πλευρές, της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας που το διασχίζει. Στην ανατολική πλευρά βρίσκεται και το κυρίως χωριό που υπήρχε και πριν την ανάπτυξη του τουρισμού. Η δυτική (παραθαλάσσια) πλευρά του είναι πιο πρόσφατη και αποτελείται περισσότερο από ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, καφετέριες κτλ.

Η παραλία του χωριού αν και αποτελεί απλώς ένα τμήμα της τεράστιας παραλίας που αρχίζει από το Μύτικα, περνάει στο Μονολίθι και καταλήγει σχεδόν χωρίς διακοπή στην Καστροσυκιά, έτυχε να έχει μαζέψει τα περισσότερα βράχια από όλα τα άλλα τμήματά της που ανέφερα. Παρόλα αυτά όμως μπορείτε να βρείτε καλό μέρος για κολύμπι αν ψάξετε λίγο προς τις δύο άκρες της παραλίας του χωριού.

Αν εξαιρέσουμε το πιο νεανικό Mango Club (βλέπε παραλία "Τσούκες"), το μέρος προσφέρεται για οικογενειακό τουρισμό. Θα βρείτε σίγουρα φτηνό δωμάτιο και φαγητό. Εκτός σεζόν μπορείτε να πετύχετε και τιμές των 30€ τη βραδιά ενώ μέσα στον Αύγουστο μπορεί καμιά φορά να ξεπεράσουν και τα 50€.
Για φαγητό, έχετε την επιλογή, εκτός από τα παραλιακά εστιατόρια να επισκεφθείτε και αυτά που βρίσκονται μέσα στο χωριό από την πάνω μεριά του δρόμου. Βέβαια υπάρχουν σουπερμάρκετ και όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστεί όποιος θα διαμείνει στην περιοχή.
Το χωριό αποτελεί μια καλή επιλογή για διαμονή γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο προς τις πολλές κοντινές παραλίες, για επίσκεψη στην Πρέβεζα κτλ.

Για φτηνή (αλλά σε καλή ποιότητα) διαμονή είναι ίσως η καλύτερη λύση στην περιοχή γιατί τα περισσότερα δωμάτια είναι νεόκτιστα. Ψάξτε το λίγο, η προσφορά είναι αρκετή για να μην κλείσετε στο πρώτο που θα βρείτε.
Οι παραλίες (πολύ κοντινές στα 1 ως 3 χιλιόμετρα) που προτιμώ όταν μένω στο Κανάλι είναι μπροστά ή δίπλα από το Νικόπολις Κλάμπ ή το "Ακρωτήρι" πίσω από το λόφο της Καστροσυκιάς αλλά και το διπλανό Mango.

Το Κανάλι άρχισε να διαμορφώνεται και να αναπτύσσεται τουριστικά αρκετά πιο αργά από άλλες περιοχές και φαίνεται να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο παραλιακός δρόμος έχει στρωθεί με άσφαλτο και φωταγωγήθηκε ενώ έχει γίνει και πεζοδρόμιο από τη μεριά της παραλίας. Ήδη έχουν ανοίξει αρκετά παραλιακά μαγαζιά και έπονται και άλλα από ότι δείχνουν τα πράγματα.

Σαν καλύτερο μέρος για μπάνιο στην παραλία του χωριού μού σύστησαν το σημείο κάτω από το Niko Hotel αλλά χρειαζόμουν οπωσδήποτε φραπεδάκι και από ό,τι είδα εκεί δεν υπήρχε ούτε beach bar ούτε μαγαζί έτσι συνέχισα προς το πιο κεντρικό σημείο της παραλίας του χωριού.

Σε ένα σημείο της παραλίας  τα βράχια που παρεμβάλλονται ανάμεσα στην παραλία και τη θάλασσα δημιουργούν κατά τόπους κάποιες μικρές ή μεγαλύτερες λακκούβες που μερικοί ονομάζουν "πισίνες". Για να πλατσουρίζουν τα παιδάκια, θα έλεγα ότι φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον. Για να πάρετε μια ιδέα ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω εικόνα:

Τελικά βούτηξα στο πιο κεντρικό σημείο της παραλίας, κάτω από το ξενοδοχείο Esperanza στο οποίο ανήκουν και οι ξαπλώστρες και το beach bar - καφετέρια (ή street bar??) που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα. Το φραπεδάκι φθηνό και η ξαπλώστρα δωρεάν! Αυτή η πρακτική έχει καθιερωθεί σχεδόν σε όλες της παραλίες της Πρέβεζας και αυτό είναι ευχάριστο. Εξαιρείται η Πάργα βέβαια όπου τίποτα δεν είναι τσάμπα (για την ώρα τουλάχιστον).

Όπως ανέφερα και παραπάνω. η παραλία του Καναλίου έχει βράχια λίγο πιο μέσα. Παρόλα αυτά όμως, αν δεν κάνει κύμα, προσφέρεται για κολύμπι γιατί υπάρχουν αρκετοί διάδρομοι ανάμεσα στα βράχια που σου επιτρέπουν να πας στα σημεία που είναι πεντακάθαρα τα νερά με αμμώδη βυθό και απαλό τιρκουάζ χρώμα.

Η παραλία έχει την τυπική χοντρή πρεβεζάνικη άμμο η οποία συνεχίζεται και στο βυθό, στα σημεία που δεν υπάρχουν βράχια. Για κάποιον που μένει στην περιοχή και δε θέλει να τρέχει παραπέρα για κολύμπι, δεν είναι κι άσχημα αλλά από την άλλη δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και προορισμό γι' αυτό το σκοπό.

Για φαγητό συστήνω ανεπιφύλακτα το εστιατόριο Ακρογιάλι.  Έφαγα εκεί 4-5 φορές και δεν το μετάνιωσα ούτε μία. Τιμές, ποιότητα, ποσότητα και γεύση. Μαγειρευτά και της ώρας. Μόνο που δεν έχει θέα στη θάλασσα. Εδώ μιλάμε για φαγητό όμως!

Πολύ καλή επιλογή επίσης για βραδάκι και φαγητό της ώρας είναι και οι ψησταριές στο κέντρο του χωριού (πάνω από την εθνική Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας). Έφαγα στην ψησταριά "Πάκης" στην κεντρική πλατεία αλλά και η διπλανή πρέπει να είναι εφάμιλλη αν κρίνω από τον κόσμο που συγκεντρώνει. Το μόνο μείον είναι η καθυστέρηση στο σερβίρισμα γιατί το βράδυ γίνεται χαμός από τον κόσμο, όχι μόνο οι καθήμενοι αλλά και οι όρθιοι που παίρνουν φαγητό σε πακέτο για τα δωμάτια ή στο χέρι.

Το άρθρο είναι παλιό. Νεότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ανανεωμένο άρθρο ΕΔΩ.
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK