Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Μονολίθι Beach

Monolithi

Το άρθρο είναι παλιό. Νεότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ανανεωμένο άρθρο ΕΔΩ.

Το κάμπινγκ Μονολίθι  βρίακεται αρκετά πιο βόρεια από το δάσος του Μονολιθίου (γύρω στα 2 χλμ.) δίπλα ακριβώς από την εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, στην πλευρά του δρόμου που είναι αντίθετα από τη θάλασσα. Παλιά έμενα εδώ για μεγάλο διάστημα. Ήταν ένα συμπαθητικό κάμπινγκ θα έλεγα αλλά από ό,τι έμαθα το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει ιδιοκτησία και έχει αναβαθμιστεί πολύ σε σχέση με το παρελθόν. Αν μείνετε στο κάμπινγκ, υπάρχουν και υπόγειες διαβάσεις που επικοινωνούν με την παραλία σε δύο σημεία. Αυτό που δεν εξερεύνησα είναι κατά πόσο είναι λειτουργικές αυτή τη στιγμή.

Από τη μεριά της θάλασσας υπάρχει μπαράκι με ομπρέλες, ξαπλώστρες και μουσική στην παραλία. Θα δείτε την πινακίδα "Beach bar Monolithi" πάνω στο δρόμο. Τα αυτοκίνητα παρκάρουν ανάμεσα από τα δέντρα και θα είστε μάλιστα και στη σκιά εφόσον βρείτε θέση. Το μπαράκι είναι κι αυτό ανάμεσα στα δέντρα στο πίσω μέρος της παραλίας. Και εδώ οι ξαπλώστρες συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του φραπέ και δεν χρεώνονται εξτρά.

Γενικά το περιβάλλον δείχνει φροντισμένο με κάδους απορριμάτων σε πολλά σημεία στο πίσω μέρος της παραλίας, πήλινα "τασάκια" στις ομπρέλες, ακόμα και γκαζόν (αν και κάπως αραιό) στις ομπρέλες που είναι στημένες πιο κοντά στα δέντρα.

Η άμμος είναι χοντρή και τα νερά βαθαίνουν αρκετά απότομα. Η παραλία μαζεύει πολύ κόσμο ιδίως τα τελευταία χρόνια από τότε που έγινε το μπαράκι. Μερικές φορές η μορφολογία της αλλάζει και αποκτάει ένα απότομο αμμώδες "σκαλί" λίγο πριν την πρόσβαση στη θάλασσα και άλλες φορές είναι σχεδόν επίπεδη, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα που πέρασε. Όταν είναι επίπεδη προσφέρεται και για beach βόλεϊ, ρακέτες κτλ.

   Παλιά στην περιοχή υπήρχε κι άλλο κάμπινγκ, το Κάμπινγκ Κανάλι, μερικές δεκάδες μέτρα πιο βόρεια, το οποίο ήταν ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, δεξιά από το Monolithi Beach Bar που αναφέρουμε εδώ. Το κάμπινγκ αυτό είχε μείνει για πολλά χρόνια κλειστό, πέρυσι όμως άνοιξε ξανά, όχι ως κάμπινγκ ακόμα αλλά ως Burano Beach Bar.  Αν και πέρυσι ήταν ακόμα υπό διαμόρφωση, ήδη έδειχνε ότι έχει πολύ μέλλον μπροστά του. Το beach bar είναι πανέτοιμο με ολοκαίνουργιες ψάθινες ομπρέλες και έχει και το μεγάλο αβαντάζ να χρησιμοποιεί τις υποδομές του κάμπινγκ (τουαλέτες, ντους κτλ.) τα οποία ανακαινίστηκαν και δίνουν πολλούς πόντους στο μαγαζί. Η αρχική εικόνα του άρθρου (αυτή με τις ψάθινες ομπρέλες) είναι από το Burano, όπως και η παρακάτω με τους μεγάλους σκιασμένους χώρους.

Το άρθρο είναι παλιό. Νεότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ανανεωμένο άρθρο ΕΔΩ.
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK