Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Αη-Γιαννάκης

AiGiannakis

Το άρθρο είναι παλιό. Νεότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ανανεωμένο άρθρο ΕΔΩ

    Η παραλία του Άι Γιαννάκη  βρίσκεται αρκετά πριν από την Πάργα. Θα τη βρείτε αν στρίψετε αριστερά προς τη θάλασσα, στα μισά περίπου της διαδρομής από τη διασταύρωση της εθνικής Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας με το δρόμο για Πάργα, μέχρι την Αγία Κυριακή (χωριό πριν την Πάργα).
    Δεν είναι μεγάλη παραλία και ο γιαλός της στο μεγαλύτερο μέρος του είναι όλο βότσαλα μικρά και μεγαλύτερα, όπως και ο βυθός της. Την προτιμάει όμως αρκετός κόσμος γιατί είναι ήσυχη και τα νερά της πεντακάθαρα.
    Πάνω από την παραλία υπάρχει και μια καντίνα με τραπεζάκια για καφέ ή φαγητό της ώρας.

Με το που κατεβαίνετε το δρόμο και φτάνετε στο τέλος του, θα βρείτε χώρο για το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ πάνω από την καντίνα. Ίσως να πετύχετε και σκιά μάλιστα μιας και τα δεντράκια που φυτεύτηκαν εκεί γι' αυτό το σκοπό έχουν μεγαλώσει αρκετά πια. Μόλις αποβιβαστείτε κατεβαίνετε για την παραλία περνώντας από την καντίνα. Η αυλή της καντίνας όπως βλέπετε έχει δύο τεράστιες ελιές που η σκιά τους την καλύπτει ολόκληρη χαρίζοντας δροσιά σε όσους απολαμβάνουν το καφεδάκι ή το ουζάκι τους και μιας και είναι και υπερυψωμένη από τη θάλασσα, χαρίζει και μια υπέροχη κοντινή θέα στους πελάτες της. Δίπλα της ακριβώς κατεβαίνει και το δρομάκι για την παραλία.

Έχω μια αδυναμία σ' αυτές τις μικρές παραλίες που έχουν ψηλά βράχια ή βουνά στις πλευρές τους και δέντρα πίσω τους κι αυτή εδώ είναι ακριβώς αυτού του τύπου και πολύ όμορφη μάλιστα.

Ο γιαλός, όπως ανέφερα και παραπάνω, έχει βοτσαλάκια αλλού μικρά κι αλλού μεγαλύτερα. Στην είσοδο στο νερό υπάρχει άμμος και στη συνέχεια επαναλαμβάνεται το σκηνικό της στεριάς κατά τόπους με ακόμα μεγαλύτερες στρόγγυλες πέτρες. Ψάξτε να βρείτε το μέρος που σας εκφράζει καλύτερα.

Ενδιαφέρον σημείο της παραλίας είναι η αριστερή της άκρη όπου οι βράχοι σχηματίζουν μια σπηλιά. Δεν έφτασα όμως εκεί μιας και σ' αυτό το σημείο είχε αρκετό κόσμο μαζεμένο εκείνη την ώρα.

Κάθισα στη δροσιά των ελαιόδεντρων της καντίνας και έπιασα κουβέντα με τον καντινιέρη. Δύσκολα τα πράγματα μιας και στην παραλία δεν φτάνει το δίκτυο της ΔΕΗ και όλες οι συσκευές, ψυγεία κτλ. παίρνουν ρεύμα από γεννήτρια που δουλεύει όλη τη μέρα. Ευτυχώς ο φίλος μας έχει καλή φήμη για τα σουβλάκια του και τα μεζεδάκια οπότε οι δουλειές δεν πάνε κι άσχημα. Ευχόμαστε ακόμα καλύτερα!
Αν και με τέτοια όμορφη παραλία δε θα είναι και πολύ δύσκολο.

Το άρθρο είναι παλιό. Νεότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ανανεωμένο άρθρο ΕΔΩ
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK