Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Μικρή Άμμος

Mikri Ammos

Το άρθρο είναι παλιό. Νεότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες θα βρείτε ΕΔΩ.

    Αφήνοντας τα Σύβοτα με κατεύθυνση προς Πέρδικα - Πάργα, αφού περάσετε την παραλία Ζάβια και τη Μέγα Άμμο, η επόμενη που συναντάτε είναι η παραλία Μικρή Άμμος Από παλιά, αυτό ήξερα ότι είναι το όνομά της αλλά ο κύριος Μιχάλης Μπακόλας που έχει ένα εστιατόριο εκεί, αποφάσισε κάποια στιγμή να της δώσει το όνομά του, τοποθετώντας την πινακίδα "Bakolas Beach πάνω στο δρόμο.
    Στην απέναντι πλευρά του δρόμου υπάρχει και η πινακίδα του άλλου εστιατορίου της παραλίας του οποίου το όνομα είναι ομώνυμο με την παραλία. Ο δήμος δεν έχει τοποθετήσει ενημερωτική πινακίδα με το όνομα της παραλίας, οπότε μπορείτε να την λέτε όπως σας αρέσει αν και το σωστό νομίζω ότι είναι "Μικρή Άμμος".
   
Ένας δήμος που ζει από την κίνηση στις παραλίες του θα έπρεπε να βαφτίζει μόνος του τις παραλίες.

    Η παραλία όπως καταλάβατε από το όνομα, δεν έχει το μέγεθος της μεγάλης αδερφής της. Είναι όμως λίγο μεγαλύτερη από τη Ζάβια. Πίσω της υπάρχει ψηλός τοίχος ο οποίος συγκρατεί το έδαφος με το επίπεδο πάνω στο οποίο βρίσκονται τα δύο εστιατόρια, καφέ μπαρ.

Αυτή είναι η θέα της παραλίας από τα εστιατόρια που βρίσκονται πίσω της σε ψηλότερο επίπεδο.

    Για πάρκινγκ θα ψάξετε ανάμεσα στις ελιές, ο χώρος δεν είναι και πολύ μεγάλος, οπότε αν δε βρείτε, γυρίζετε πάνω στον κεντρικό δρόμο. Τα νερά είναι υπέροχα, αν και εδώ μερικές φορές (όπως και στη Μέγα Άμμο) έρχονται κάποια κρύα ρεύματα αλλά όχι σε βαθμό που να σε δυσκολεύουν ιδιαίτερα. Ο γιαλός είναι αμμώδης και το χρώμα της θάλασσας υπέροχο μόλις πρωτομπαίνεις. Στη συνέχεια υπάρχουν πέτρες και τα νερά είναι πιο σκούρα αλλά στο σημείο που υπάρχουν πέτρες, δεν πατώνεις, οπότε ουδέν πρόβλημα.

Άποψη της παραλίας Μικρή Άμμος στα Σύβοτα και κάτω ο γιαλός της

    Έπιασα θέση στο δεξί μέρος της παραλίας, μιας και από εκεί είχα παρκάρει και το αυτοκίνητο, ανάμεσα στης ελιές. Το σετ ξαπλώστρες με δύο φραπεδάκια ή αναψυκτικά, ήταν 7 €. Μιας και άλλοι παίρνουν περισσότερα και χωρίς καφέ, ας πούμε ότι είναι εντάξει. Για φαγητό κάθισα στο δεξί εστιατόριο για να προσέχω και τα πράγματα στην ομπρέλα από κάτω. Οι τιμές ήταν λογικότατες. Για να πάρετε μια ιδέα, τα καλαμαράκια έκαναν 5 €, οι πατάτες 2,80 και ο φραπές 1,50!! Από άποψη ποιότητας, δεν έχω κάποιο παράπονο.

Τα δύο εστιατόρια βρίσκονται ακριβώς πάνω από την παραλία. Εδώ, αυτό που βρίσκεται δεξιά.

Είναι μία από τις πιο όμορφες μικρές παραλίες, δε συμφωνείτε;


Και μια άποψη από τη μεριά της θάλασσας.

Share:

3 σχόλια:

  1. Αυτό το άρθρο χρήζει ανανέωσης. Γενικά παρατηρώ πως σε αρκετά αφιερώματα εδώ πέρα πρέπει να έχει περάσει καιρός απ την επίσκεψη σας (έτσι φαίνεται απ τις φωτογραφίες πάντως). Το όνομα αυτό δεν υπάρχει πια. Μικρή Άμμος λέγεται όπως είναι και το σωστό. Άλλος ιδιοκτήτης νομίζω. Οι εγκαταστάσεις του καταστήματος επίσης έχουν αλλάξει λίγο (προς το καλύτερο) ενώ και η παραλία έχει ανανεωθεί με πιο νέο εξοπλισμό. Το 2016 πάντως έτσι ήταν. Τώρα απο τιμές λίγο πιο πάνω απ οτι αλλού (και γενικά συχνά πάνε και διάσημοι εκεί) αλλά εντάξει η περιοχή των Συβότων είναι για την Θεσπρωτία ό,τι ακριβώς είναι και η Πάργα για τον Ν. Πρέβεζας - η τουριστική ναυαρχίδα δηλαδή. Ωραία νερά πάντως, υπέροχο τοπίο. Η μικρή αυτή παραλία πάντως ψιλοείναι ιδιωτική καθώς την εκμεταλλευεται απ άκρη σε άκρη η επιχείρηση πια.
    Αύγουστο και ειδικά ΣΚ μην πάτε. Δεν θα βρείτε θέση (εκτός αν πάτε πρωι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σας και γενικά για τα σχόλια που αφήσατε στο blog. Το περί ανανέωσης ισχύει. Γι' αυτό φέτος θα γίνει εκ νέου επίσκεψη σε όλες τις παραλίες για επικαιροποίηση των πληροφοριών. Είναι αρκετές που έχουν μείνει "πίσω". Επίσης θα προστεθούν πληροφορίες και για τις ελάχιστες 5-6 από τις 70+ που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκει κοιμομασταν στιν παραλια στα μεσα του 90 ξεκιναγαμε με τα μηχανακια (παπακια) 8 με 10 ατομα για να παμε σ/κ στον μπακολα για μπανιο ωραια χρονια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK