Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Μακρυγιάλι

Makrygiali

Το άρθρο είναι παλιό. Για ανανεωμένες πληροφορίες διαβάστε το πιο νέο άρθρο ΕΔΩ.

Εδώ που τα λέμε, Δρέπανο και Μακρυγιάλι είναι η ίδια παραλία. Απλά επειδή είναι τεράστια, χωρίστηκε στις δύο περιοχές. Εδώ τελειώνει και η παραλία του Δρέπανου. Λίγα μέτρα παραπέρα στο δρόμο υπάρχει ένας υποσταθμός της ΔΕΗ και χωρίζει το δρόμο για λίγα μέτρα σε δύο ρεύματα κάνοντας τον κύκλο του. Από εδώ και πάνω η παραλία αλλάζει όνομα και λέγεται Μακρυγιάλι. Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι όλο και πιο ήσυχα όσο προχωράτε προς το τέλος της. Πολύ πιθανόν να βρείτε κάποιες καντίνες δίπλα από τον δρόμο σε κάποια σημεία, αλλά και ένα σημείο όπου νοικιάζονται ξαπλώστρες με ομπρέλες. Αυτά όμως αλλάζουν κάθε χρόνο θέσεις, οπότε θα χρειαστεί να ψάξετε για το τι υπάρχει διαθέσιμο τη δεδομένη στιγμή.


Όσο απομακρυνόμαστε από την αρχή του Δρέπανου προς το Μακρυγιάλι, τόσο ακριβαίνουν οι ξαπλώστρες που στην αρχή του Δρέπανου προσφέρονται μαζί με τον καφέ. Από ό,τι με πληροφόρησαν τα παιδιά (της παρακάτω εικόνας) που νοικιάζουν ξαπλώστρες, το σετ έχει 5 ευρώ. Μόνο που τον φραπέ θα πρέπει να τον αγοράσετε εξτρά από την καντίνα που βρίσκεται πιο πίσω, μιας και οι δύο επιχειρήσεις είναι ξεχωριστές. Βέβαια για κάποιον που δεν θέλει την πολυκοσμία των beach bar και δεν έχει ομπρέλα μαζί του για να στήσει στην παραλία, αποτελεί  την μοναδική επιλογή, κι αυτό εφόσον υπάρχουν εκεί όταν επισκεφθείτε την παραλία. Η παραλία και εδώ δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές με τα προηγούμενα σημεία.


Συνεχίζοντας προς το τέλος της παραλίας, κάποια στιγμή ο δρόμος σταματάει δίπλα σε μια γιγάντια φτελιά που είναι από τη μεριά της θάλασσας. Ευτυχώς υπάρχει πλάτωμα που επιτρέπει εύκολη αναστροφή και μόνο σε περίοδο μεγάλης αιχμής γεμίζει από αυτοκίνητα. Εδώ υπάρχει και μια καντίνα. Το ωραίο είναι ότι η φτελιά που απλώνει σε μεγάλη ακτίνα τα κλαδιά της (και πολύ χαμηλά μάλιστα) προσφέρει υπέροχη φυσική σκιά. Για λίγο που κάθισα από κάτω μπορώ να πω ότι ήταν το πιο δροσερό σημείο της παραλίας! Αν έχετε δική σας ξαπλώστρα και δεν θέλετε τον πολύ κόσμο και το κομφούζιο των beach bar, βρήκατε το καλύτερο σημείο. Αρκεί να προλάβετε γιατί οι θέσεις δεν είναι πολλές. Εκτός από κάνα δυο πλαστικά τραπεζάκια με καρέκλες, υπήρχαν εκεί και 4-5 ξαπλώστρες αλλά δε σκέφτηκα να ρωτήσω αν ανήκουν στην καντίνα και νοικιάζονται.



Λίγα μέτρα πιο δεξιά η παραλία τελειώνει και εκεί προς το τελείωμα έχει μερικές πέτρες μέσα στο νερό. Αν κινηθείτε λίγο πιο αριστερά από τη φτελιά όμως θα βρείτε καθαρά σημεία για κολύμπι, αφού περπατήσετε κάμποσο μέσα στο νερό βέβαια γιατί όπως ανέφερα και πριν, όλος ο Δρέπανος και το Μακρυγιάλι έχουν πολύ ρηχά νερά.

Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK